Γ. Μυλωνάκης: Θέλουμε μια Αγία Παρασκευή που να αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις της, χωρίς διακρίσεις…
Κοινωνία

Γ. Μυλωνάκης: Θέλουμε μια Αγία Παρασκευή που να αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις της, χωρίς διακρίσεις…

Τις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε παρουσίασε ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΑμεΑ «Χελιδόνι», με την ευκαιρία της ετήσιας γενικής τους συνέλευσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη Αλλάζουμε επισημαίνει:

Στη συνάντηση είχαν κληθεί όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους για τα ΑμεΑ, πλην όμως μόνο τρεις προσήλθαν (οι Βασίλης Ζορμπάς – Αγία Παρασκευή η πόλη μας, Γιάννης Μυλωνάκης – Αλλάζουμε, Γιώργος Οικονόμου – Νέα Αρχή), με πιο ηχηρή την απουσία του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου.

Ο Γιάννης Μυλωνάκης, πέραν των δύο σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τον Σύλλογο και που είναι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και η ασφαλής μετακίνηση των ΑμεΑ, παρουσίασε συνοπτικά τη συνολική στρατηγική της ομάδας με στόχο την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία και την εργασία και τη διευκόλυνση τόσο της δικής τους καθημερινότητας, όσο και εκείνης των οικογενειών τους. Μια στρατηγική που βασίζεται στη λογική της δημιουργίας «μιας πόλης ολιστικής που φροντίζει, συμπεριλαμβάνει, εμπλέκει, ενεργοποιεί, εκπαιδεύει και αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις της, με σχέδιο, πίστη, συνεργασία και αλληλεγγύη, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς».

Η στρατηγική αυτή συμπεριλαμβάνει:

  1. Δράσεις και έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, όπως η δημιουργία προσβάσιμων υπηρεσιών και υποδομών, η αξιοποίηση σχετικών ψηφιακών εφαρμογών, η δημιουργία δικτύου διαδρομών ασφαλών μετακινήσεων και δικτύου γενικών θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, ακόμα και δράσεις επιβράβευσης επιχειρήσεων που υιοθετούν σχετικές πολιτικές.
  2. Τη διεύρυνση των προγραμμάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, για την απασχόληση και για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας, τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ (ΚΔΑΠ ΑμεΑ), τη λειτουργία θερινού camp και ολοκληρωμένων προγραμμάτων άθλησης για ΑμεΑ.
  3. Tη δημιουργία μητρώου, με στόχο την άμεση μέριμνα και επικοινωνία και σύνδεσή του με ολοκληρωμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για τον άμεσο εντοπισμό τους από τους αρμόδιους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  4. Tην άμεση σύσταση και λειτουργία μικρών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εντός του αστικού ιστού, έως ότου παράλληλα ολοκληρωθεί η μελέτη και μπει σε τροχιά υλοποίησης η αξιοποίηση του δεσμευμένου για το σκοπό αυτό δημοτικού οικοπέδου.
  5. Tην κατασκευή σύγχρονων παιδικών χαρών και χώρων άθλησης κατάλληλων για χρήση και όχι απλά προσβάσιμων από ΑμεΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet