Γ. Οικονόμου: Η νοοτροπία του χθες και οι πρώτες συνέπειες του λαϊκισμού του Β. Ζορμπά
Κοινωνία

Γ. Οικονόμου: Η νοοτροπία του χθες και οι πρώτες συνέπειες του λαϊκισμού του Β. Ζορμπά

Για «λαϊκισμό» και «νοοτροπία του χθες» της διοίκησης του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, Γιώργος Οικονόμου, με αφορμή τη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη, αλλά και την εκμίσθωση χώρων στην κεντρική πλατεία για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «πέρυσι τέτοια εποχή, στις διαβουλεύσεις για τα δημοτικά τέλη και τον προϋπολογισμό του 2019, ο κ. Ζορμπάς, σε μία πλειοδοσία λαϊκισμού και ανευθυνότητας, ζητούσε από τον κ. Σταθόπουλο (σ.σ.: τέως δήμαρχος) μείωση τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 30%!!! Έκανε δε δημόσια κριτική για όλες τις εκδηλώσεις και γιορτές που διοργάνωνε».

«Τώρα όχι μόνο ξέχασε τι έλεγε ο ίδιος, αλλά αντιγράφει τον κ. Σταθόπουλο», σημειώνει ο κ. Οικονόμου για τον κ. Ζορμπά, κατηγορώντας τον ότι διατηρεί τα δημοτικά τέλη ως έχουν. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου αυτό συμβαίνει γιατί ο κ. Ζορμπάς διαπίστωσε ότι περαιτέρω μείωση των τελών δημιουργεί σοβαρά πρωτογενή ελλείμματα, ειδικά όταν δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή πολιτική και προοπτική για μείωση των εξόδων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Επειδή, μάλιστα, προωθεί άρον άρον την ανάλωση του αποθεματικού (περίπου 3.600.000 ευρώ), χωρίς μελέτη σκοπιμότητας που να λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα και τις ουσιαστικές ανάγκες του Δήμου στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, υποθηκεύει τη βιωσιμότητα και την προοπτική της παρούσας κατάστασης» προσθέτει ο επικεφαλής της Νέας Αρχής και συνεχίζει:

«Επισημαίνω ότι παραμένουν σε πλήρη απραξία τα θέματα του αμαξοστασίου, του σταθμού μεταφόρτωσης και της χωροθέτησης του πράσινου σημείου. Με λίγα λόγια, θα αναγκασθεί σύντομα η διοίκηση του Δήμου να αυξήσει τα δημοτικά τέλη, γιατί τα έξοδα υπερβαίνουν ήδη κατά πολύ τα έσοδα».

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή έχει άποψη και συγκεκριμένο σχέδιο για μικρή περαιτέρω μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, με μείωση των εξόδων στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με ταυτόχρονο σχεδιασμό και κίνητρα μείωσης των ανταποδοτικών τελών που θα αντιστοιχούν με το επίπεδο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εκμίσθωση χώρων κεντρικής πλατείας για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις – Οι άλλες πλατείες ξεχάστηκαν εντελώς

Αναφορά, όμως, κάνει ο κ. Οικονόμου και στο θέμα της εκμίσθωσης χώρων στην κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

«Σε έναν κατ’ επίφαση διαγωνισμό, που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απευθείας ανάθεση, το μίσθωμα της κεντρικής πλατείας έχει τιμή εκκίνησης μικρότερη από 100 ευρώ την ημέρα και με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα!!! Ας μην κρυβόμαστε επομένως. Αυτό ισοδυναμεί με δωρεάν παραχώρηση» σημειώνει, για να προσθέσει: «Αναφέρεται στους όρους της διακήρυξης ότι ο Δήμος θα χορηγήσει ηλεκτρική ενέργεια με όριο τα 20 KW (προφανώς και υπάρχει σύγχυση των όρων ηλεκτρικής ενέργειας και ηλεκτρικής ισχύος)».

Ο κ. Οικονόμου προειδοποιεί τη δημοτική αρχή ότι παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία, που αναφέρεται σαφώς στη διαδικασία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε τρίτους. Επί πλέον, στο άρθρο 13 της διακήρυξης προβλέπεται, έναντι της δωρεάν κατανάλωσης ρεύματος, ότι ο  μισθωτής θα διαθέσει 500 κουπόνια για κάθε παιχνίδι. «Εδώ κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι στο Δημόσιο Λογιστικό δεν προβλέπονται κανόνες ανταλλακτικής οικονομίας. Η ανταποδοτικότητα στην προκειμένη περίπτωση στους όρους Διακήρυξης δημιουργεί θέματα νομιμότητας και θα πρέπει να εξασφαλισθεί ως απλή υποχρέωση του μισθωτή. Δυστυχώς, οι κακοί αντιγραφείς, μαζί με τα σωστά, αντιγράφουν και τα λάθη. Κάνουν δε στροφή 180 μοιρών σε πολλά θέματα, χωρίς να εξηγούν και χωρίς να απολογούνται, εθισμένοι σε φαινόμενα και διαδικασίες πολιτικής εξαπάτησης», επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος.

Και στην ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου καταλήγει:

«Ας κρίνουν λοιπόν οι δημότες την αξιοπιστία της νέας δημοτικής αρχής, έχοντας νωπές στη μνήμη τους τις προεκλογικές φούσκες. Η νοοτροπία του χθες και οι πρώτες συνέπειες του λαϊκισμού σε όλο τους το μεγαλείο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet