Γ. Σταθόπουλος: Δεν προσφέρεται για μικροπολιτική το Κοιμητήριο Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Δεν προσφέρεται για μικροπολιτική το Κοιμητήριο Αγ. Παρασκευής

«Η υπόθεση του Κοιμητηρίου Αγ. Παρασκευής αποτελεί ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, που θα περίμενε κανείς να μην αποτελεί ευκαιρία αντιπολιτευτικής κριτικής» αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης, απαντώντας σε πρόσφατη ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνου Τσιαμπά σχετικά με το θέμα.

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε στη διοίκησή του, προχωρά σε μια αποτίμηση της δουλειάς που έχει γίνει στο Κοιμητήριο από τον Σεπτέμβριο του 2014, οπότε κι ανέλαβε η νέα δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας τα εξής:

  1. H σημερινή δημοτική Αρχή «βρήκε», όταν ανέλαβε, εξαιρετικά υψηλά τα τέλη ταφής και όλα τα υπόλοιπα τέλη στο Κοιμητήριο (εκταφές, οστεοφυλάκια, αγορά τάφου κ.ά.). Αμέσως κάναμε μειώσεις από 17% έως 60%, η δε αφή καντηλιών παρέχεται πλέον δωρεάν.
  2. Ξεκινήσαμε αμέσως τις απαραίτητες μελέτες, δηλαδή μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας και υδρογεωτεχνική μελέτη, οι οποίες ήδη έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ώστε να εκπονηθεί περιβαλλοντική μελέτη για την έκδοση πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων. Έπειτα από αυτό το στάδιο θα εγκριθεί η μελέτη ανάπλασης του Κοιμητηρίου, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να οριστεί περίγραμμα για τον μελλοντικό ναΐσκο.
  3. Προχωρήσαμε σε εργασίες γενικού καθαρισμού, με χρήση ειδικών μηχανημάτων, που περιλάμβαναν καθαρισμό των διαδρόμων του Κοιμητηρίου, των σκεπών των οικογενειακών τάφων, των οστεοφυλακίων, όπως και των πεζοδρομίων και του περιβάλλοντος χώρου. Ενημερώνουμε ότι οι πολίτες έχουν εκτιμήσει αυτή τη δράση.
  4. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή των βοηθητικών χώρων του Κοιμητηρίου, για τους οποίους θα εκδοθεί άδεια δόμησης σύμφωνα με το ισχύον διάταγμα του Κοιμητηρίου.
  5. Τροποποιήσαμε το ταφολόγιο, προκειμένου να αξιοποιηθεί η έκταση εντός των ορίων του χώρου ταφής που παρέμενε ανεκμετάλλευτη. Ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις αυξημένες ανάγκες του πρώτου τετραμήνου του 2017.
  6. Ολοκληρώνουμε σύντομα τη διαδικασία προμήθειας σαρκοφάγων, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος και να εκσυγχρονιστεί σταδιακά το Κοιμητήριο.
  7. Συνολικά, το πρόβλημα κάλυψης των αναγκών, όπως και των συνολικών έργων που επιβάλλεται να γίνουν στο Κοιμητήριο, είναι βασική προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής Αρχής.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet