Γ. Σταθόπουλος: Να επικρατήσει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο θέμα του νέου δημαρχείου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Να επικρατήσει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο θέμα του νέου δημαρχείου

Να επικρατήσει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο θέμα που έχει προκύψει με την πορεία των εργασιών ανέγερσης του νέου δημαρχείου ζητεί ο Γιάννης Σταθόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών.

Ειδικότερα, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει:

«Την ίδια μέρα (Παρασκευή 2/12) που μας γνωστοποιήθηκε η πρόταση – επιστολή του εργολάβου, για διάλυση της σύμβασης κατασκευής του έργου του ανεγειρόμενου δημαρχείου μας, ζητήσαμε σύσκεψη όλων των παρατάξεων με συμμετοχή της Νομικής μας Υπηρεσίας.

Συμπληρώνουμε μάλιστα, σήμερα, ότι στη σύσκεψη θα πρέπει να κληθούν και οι αντιπεριφερειάρχες Β. Γιαννακόπουλος και Γ. Κεχρής.

Με αρκετή καθυστέρηση ο κ. Ζορμπάς, μας καλεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Θα δώσει, ωστόσο, συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη ημέρα.

Υπενθυμίζω, εδώ, τα κύρια συμπεράσματα των δύο συναντήσεων των παρατάξεων στις 2 και 5 Σεπτεμβρίου (έκτοτε δεν έγινε άλλη) όταν είχε ανακύψει το πρόβλημα:

  1. Οι συσκέψεις έγιναν με προσπάθεια όλων, για συνεννόηση και κοινή στάση στην αντιμετώπιση του προβλήματος
  2. Από τον κ. Ζορμπά, τον γ.γ. Κύρκο κ.ά. δηλώθηκε ότι, η προγραμματική σύμβαση κατασκευής του έργου που υπέγραψα ως δήμαρχος το 2017, αποτελεί “τυφλοσούρτη” για όλες τις συμβάσεις. Το ίδιο ακριβώς άρθρο, δήλωσε ότι υπέγραψε (όπως όλοι οι δήμαρχοι σε αντίστοιχες συμβάσεις) ο Β. Ζορμπάς, στην σύμβαση για τον Παιδικό Σταθμό στα Πευκάκια.
  3. Ο κ. Ζορμπάς μετέφερε στις συσκέψεις, την άποψη του καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. Σαπουντζάκη, ότι όλες οι μελέτες του δημαρχείου και ιδιαίτερα η στατική, είναι εξαιρετικές.
  4. Υπήρξε ομοφωνία, ότι το επιπλέον χρηματικό ποσό, για τις εργασίες εκβραχισμού, αφορά απρόβλεπτα έξοδα του έργου και από αυτά πρέπει να πληρωθεί.
  5. Η δηλωθείσα, από τον δήμαρχο, πρόθεση του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη να εκταμιευθεί το ποσό από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) είναι καλοδεχούμενη.
  6. Αμφισβητήθηκε, έντονα, από πολλές πλευρές ο αριθμός κυβικών μέτρων εκβραχισμού (και το κόστος με βάση τις τιμές ανά κυβικό μέτρο) που δηλώνεται από την εργολήπτρια εταιρεία.
  7. Διευκρινίστηκε ότι υπήρξαν δύο επιστολές από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας που έλαβε ο Δήμος, Μάιο και Ιούνιο του 2021. Στις επιστολές υπήρχε αναφορά στο αίτημα του εργολάβου για αναθεώρηση της σύμβασης.
  8. Συζητήθηκε η δημιουργία Διαπαραταξιακής Συμβουλευτικής Επιτροπής από μηχανικούς, πρόταση που είχε κατατεθεί εδώ και αρκετό διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον πρ. αντιδήμαρχο Δ. Κονταξή, Πολ. Μηχανικό, χωρίς να γίνει τότε δεκτή.

Μετά από αυτές τις ομόφωνες διαπιστώσεις, καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το ιδιόκτητο δημαρχείο είναι, μεταξύ και άλλων έργων, απαραίτητο για τον Δήμο μας, μοναδικό Δήμο σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, που φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενα κτήρια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet