Γ. Σταθόπουλος: Να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση της πλατείας Άη Γιάννη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση της πλατείας Άη Γιάννη

Για «παλινωδίες» της δημοτικής αρχής που «δεν έχουν τέλος» κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, αναφορικά με την ανάπλαση της πλατείας Άη Γιάννη.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών ζητεί από τη διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει άμεσα στη υλοποίηση του έργου που έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Ειδικότερα, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει:

Η δημοτική αρχή Ζορμπά επεδίωξε πριν λίγους μήνες, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, να ακυρώσει το δημοπρατημένο έργο ανάπλασης της πλατείας Αγίου Ιωάννου που της παραδώσαμε.

Λίγο καιρό μετά αναγκάστηκε να ακυρώσει την απόφαση, διότι η εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό κατασκευής του έργου, κέρδισε προσφυγή κατά της ενέργειας της Οικονομικής Επιτροπής. Έτσι οι ίδιοι άνθρωποι που ψήφισαν υπέρ της ακύρωσης του Διαγωνισμού (Ζορμπάς, Αργυρός, Κωβαίος, Μαλάμος, Σάρκουλας) αναγκάστηκαν να ψηφίσουν κατά.

Στη συνέχεια ζήτησαν χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, με τη μελέτη της Τεχν. Υπηρεσίας, τη μελέτη που οι ίδιοι κατακεραύνωναν. Η μελέτη αυτή επεστράφη με παρατηρήσεις, αλλά η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτεί το έργο.

Οι δρόμοι από εδώ και πέρα ήταν δύο: ο ένας να απαντηθούν οι παρατηρήσεις της Περιφέρειας, όπως λέμε εμείς, με λεπτομερή μάλιστα τεκμηρίωση που καταθέσαμε στην Οικονομική Επιτροπή. Ο άλλος είναι αυτός που επέλεξε η ίδια ομάδα ανθρώπων στην Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή εκ νέου ακύρωση του διαγωνισμού.

Δεν συμφωνούμε με τη δεύτερη αυτή λύση, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακυρωθεί η δημοπρατημένη ανάπλαση, αλλά και γιατί κινδυνεύουμε με οικονομική ζημιά του Δήμου και με νέα νομική ήττα.

Η μεταστροφή της δημοτικής αρχής Ζορμπά υπέρ του έργου και της μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας που δημοπρατήθηκε στη θητεία μας, άσχετα με τις παρατηρήσεις της Περιφέρειας, είναι θετικό γεγονός. Με αυτά που κάνουν όμως ζημιώνουν την περιοχή του Άη Γιάννη, περιοχή όπου δεν έχουν προσφέρει και στην προηγούμενη θητεία τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet