Γ. Σταθόπουλος: Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα είναι δίπλα στην Τρίτη Ηλικία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα είναι δίπλα στην Τρίτη Ηλικία

Ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε θέμα που τους απασχολεί διαβεβαιώνει τους ηλικιωμένους πολίτες του Δήμου Αγίας Παρασκευής ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Ευχόμενος «Χρόνια Πολλά» στους εκπροσώπους της Τρίτης Ηλικίας ο δήμαρχος τονίζει ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια της για «μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η 1η Οκτωβρίου έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία.

Έχοντας την πεποίθηση ότι ο τρόπος που οργανώνεται μια κοινωνία ώστε να είναι κοινωνία για όλους, πρέπει να αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες, χωρίς να αφήνει πίσω τους μεγαλύτερους πολίτες σε ηλικία, οργανώνουμε και διευρύνουμε τις πολιτικές και τα προγράμματα για τη Γ΄ ηλικία, τόσο στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου μας όσο και σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και φορείς (ειδικά προγράμματα για ηλικιωμένους σε Δημοτικά Ιατρεία, ΚΕΠ Υγείας, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ενηλίκων, ΠΑΟΔΑΠ, ΠΑΙΣΔΑΠ κ.ά.).  

Ειδικότερα σαν υπηρεσία για τη Γ΄ ηλικία, το ΚΑΠΗ του Δήμου μας που συμπληρώνει φέτος τριάντα (30) χρόνια λειτουργίας (1985-2015), έχει επιτύχει μέσα από τις ομάδες δημιουργικής απασχόλησης (θέατρο, χορωδία, χορό, ζωγραφική κ.ά.)  και τα επιμορφωτικά (μαθήματα για Η/Υ, Αγγλικής γλώσσας), πολιτιστικά (επισκέψεις σε μουσεία, ομιλίες, κ.ά.) και ψυχαγωγικά προγράμματα που υλοποιούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό, την κοινωνική ενσωμάτωση των ηλικιωμένων μελών και τη δυνατότητα να απολαμβάνουν περισσότερα από τη ζωή και όχι λιγότερα καθώς μεγαλώνουν.  

Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας είναι η γενιά της προσφοράς και του εθελοντισμού, με πίστη στις έννοιες της αυτοδιάθεσης και της δοτικότητας. Αυτή η ανοιχτή δράση και προσφορά τους, αποτελεί το μέσο για την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας γι΄ αυτό και διακρίνεται σαν εργαλείο ανεκτίμητο και πολύτιμο.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γ΄ Ηλικία και της συμπλήρωσης των τριάντα χρόνων λειτουργίας του ΚΑΠΗ, επιθυμούμε να τους ευχαριστήσουμε από το βάθος της καρδιάς μας για τη συμμετοχή τους στις κοινωνικές και πολιτιστικές  δράσεις στην τοπική μας κοινωνία. Να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε θέμα που τους απασχολεί και ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη ίση για όλους τους πολίτες και να τους ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ.  

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Ιωάννης Σταθόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet