Δήμος Αγίας Παρασκευής: Άμεση έκδοση πιστοποιητικών μέσω της διαδικτυακής πύλης «Ερμής»
Print Friendly, PDF & Email
Αγία Παρασκευή

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Άμεση έκδοση πιστοποιητικών μέσω της διαδικτυακής πύλης «Ερμής»

Οι δημότες Αγίας Παρασκευής μπορούν πλέον να εκδίδουν πιστοποιητικά μέσω της διαδικτυακής πύλης «Ερμής» (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/), η οποία αποτελεί την κεντρική διαδικτυακή πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, και παρέχει σε πολίτες και επιχειρήσεις πληροφόρηση και ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ο εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά και να υποβάλει αίτημα για την έκδοση βεβαιώσεων, αδειών, πιστοποιητικών κ.ά. Η διαδικασία είναι απλή. Ο χρήστης υποβάλει μέσω του «Ερμή» μια ηλεκτρονική αίτηση προς το ΚΕΠ της επιλογής του. Όταν το ΚΕΠ διεκπεραιώσει το αίτημά του, ο χρήστης μεταβαίνει στο συγκεκριμένο ΚΕΠ για να παραλάβει το τελικό έγγραφο.

Έχει, επίσης, τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης που παρέχονται από τον «Ερμή», και να λάβει on-line το αντίστοιχο παραγόμενο έγγραφο.

Για να αποκτήσει δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών αυτών, απαιτείται φυσική ταυτοποίηση τού πολίτη (μόνο μια φορά) σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Μεταξύ των υπηρεσιών με ηλεκτρονική διεκπεραίωση περιλαμβάνονται η χορήγηση βεβαιώσεων πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης του Εθνικού Δημοτολογίου, χορήγηση αντιγράφων ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου, θανάτου του Ειδικού Ληξιαρχείου, βεβαιώσεις από τον ΕΛΓΑ και αρκετές άλλες υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet