Δήμος Αγίας Παρασκευής: Σε πλήρη ετοιμότητα για την πυροπροστασία του Υμηττού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Σε πλήρη ετοιμότητα για την πυροπροστασία του Υμηττού

Τα μέτρα πυροπροστασίας του Υμηττού ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή και παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει ότι ο Δήμος, όπως κάθε χρονιά, έχει ιδιαίτερα ενεργοποιηθεί με ετοιμότητα στο ζήτημα της πυροπροστασίας του Υμηττού.

Συνοπτικά τα μέτρα πυροπροστασίας που έχει ορίσει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τον Υμηττό σύμφωνα με τα επίπεδα συναγερμού, τα οποία ανακοινώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι τα εξής:

Α. Επίπεδα συναγερμού 1, 2 και 3:

 • Καθημερινή περιπολία με το μικρό πυροσβεστικό όχημα 4×4 του Δήμου καθ όλο το μήκος του άξονα που διαχωρίζει τον αστικό ιστό με τον Υμηττό για αποτροπή, άμεση παρέμβαση και ασφάλεια, από 7:00 έως 19:00.
 • Σε καθημερινή βάση υπάρχει φύλαξη στο παρατηρητήριο του Λόφου Τσακού και στο παρατηρητήριο στη θέση Τρίστρατο στα σύνορα με τον Χολαργό σε συνεργασία με την Πυρασφάλεια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού από 11:00 έως 19:00.
 • Συστηματικοί καθαρισμοί χώρων από πευκοβελόνες, σκουπίδια και ξερά χόρτα σε περιοχές γύρω από το μοναστήρι Άγιου Ιωάννη του Κυνηγού, σε δασικούς δρόμους, στα πάρκα οδών Νεαπολέως και Γραβιάς, στο προαύλιο του Νεκροταφείου, στο πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο «Σταύρος Κώτσης», στον λόφο Τσακού και σε κάθε άλλο σημείο που χρειάζεται, για αποφυγή πυρκαγιάς.

Β. Επίπεδο συναγερμού 4:  

 • Καθημερινή λειτουργία των παρατηρητηρίων, από 7:00 έως 22:00.
 • Καθημερινή περιπολία με το μικρό πυροσβεστικό όχημα 4X4 του Δήμου καθ όλο το μήκος του άξονα που διαχωρίζει τον αστικό ιστό με τον Υμηττό για αποτροπή, άμεση παρέμβαση και ασφάλεια, από 7:00 έως 22:00.
 • Το μεγάλο πυροσβεστικό βρίσκεται σε ετοιμότητα σε σημείο (Αμερικανικό Κολέγιο ή Μοναστήρι Αι Γιάννη ή Νεκροταφείο) που ορίζεται σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από 11:00 έως 19:00.
 • Απαγόρευση κυκλοφορίας από το μοναστήρι του Άγιου Ιωάννη του  Κυνηγού προς τον Υμηττό, καθώς και στην είσοδο της συμβολής των οδών Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Η απαγόρευση επιβάλλεται από την Αστυνομία.
 • Επιφυλακή της υδροφόρας και του JSB του Δήμου και ετοιμότητα για άμεση παρέμβαση αν χρειαστεί.
 • Λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου και κατά τις απογευματινές ώρες.

Γ.  Επίπεδο συναγερμού 5:

 Προστίθενται στα μέτρα του επιπέδου 4 τα εξής:

 • Σχηματίζεται επιχειρησιακό κέντρο διεύθυνσης όλων των δυνάμεων του Δήμου που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, αποφασίζει άμεσα για τις πιθανές αλλαγές  ή προσθήκες στο σχέδιο Πυροπροστασίας και ανταποκρίνεται και προσαρμόζει έκτακτες εντολές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
 • Αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου προσωπικού ώστε τα σημεία περιφρούρησης να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.
 • Στελέχωση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας με προσωπικό και από άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.agiaparaskevi.gr) οι πολίτες μπορούν πατώντας στο σχετικό εικονίδιο να δουν τις καθημερινές προβλέψεις κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet