Δήμος Αγ. Παρασκευής: Διασφάλιση απαλλοτρίωσης οικοπέδου «Μακρή» στον Τσακό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Διασφάλιση απαλλοτρίωσης οικοπέδου «Μακρή» στον Τσακό

Την απαλλοτρίωση τμήματος 4.879,41τ.μ. του Οικοδομικού Τετραγώνου 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή), που έχει χαρακτηρισθεί από το 2011 ως χώρος σχολείου, διασφαλίζει απόφαση που έλαβε με πλειοψηφία στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

Το συγκεκριμένο τμήμα έχει κριθεί το 2015, από την Επιτροπή Καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για τη στέγαση σχολικών μονάδων, ως αναγκαία, κατάλληλη και μοναδική επιλογή για τη στέγαση του ιδρυμένου (από το 2005) 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, καθώς και Νηπιαγωγείου για την κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής νότια της οδού Μεσογείων.  Ο Δήμος, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτή συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του για την απόκτηση του ακινήτου, δεν έχει άλλη επιλογή  από την απαλλοτρίωση του.  

Η απόφαση, που υπερψηφίστηκε από τέσσερις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αφορά την κατ΄ αρχάς έγκριση λήψης του δανείου που θα καλύπτει το ποσό της προσήκουσας αποζημίωσης για την  απαλλοτρίωση του ακινήτου. Το ποσό αυτό πρέπει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου προκειμένου να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση και να αποκτηθεί το ακίνητο από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet