Δήμος Αγ. Παρασκευής: Ποιες οφειλές δημοτικών τελών λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης διαγράφονται
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Ποιες οφειλές δημοτικών τελών λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης διαγράφονται

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι με το άρθρο 222 παράγραφος 2 του Ν.4555/2018, «οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, κατά το οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου και αυτό δεν χρησιμοποιούταν, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους. Εφόσον η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση δεν έχει υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, υποβάλλεται μέσα σε έξι (6) μήνες από αυτήν. Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται».

Ως εκ τούτου βεβαιωμένες οφειλές που υπάρχουν προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής από Δημοτικά Τέλη (Δ.Τ.) – Δημοτικό Φόρο (Δ.Φ.), λόγω μη έγκαιρης δήλωσης της διακοπής και μη χρησιμοποίησης του ακινήτου, θα διαγραφούν.

Η διαγραφή δεν αφορά οφειλές από ΤΑΠ, οι οποίες εξακολουθούν να βαρύνουν τους υπόχρεους.

Επίσης, για ακίνητα που έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση και δεν έχει υποβληθεί στους Δήμους η βεβαίωση διακοπής και υπεύθυνη δήλωση, υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθούν έως την 19/1/2019, που λήγει η προθεσμία του ανωτέρω άρθρου, χωρίς να βεβαιωθούν ποσά που αντιστοιχούν σε Δ.Τ. – Δ.Φ., αλλά μόνο το ΤΑΠ.

Παρακαλούνται όσοι έχουν οφειλές από Δ.Τ. λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος ή έχουν κάνει διακοπή και δεν έχουν καταθέσει δήλωση μη χρησιμοποίησης του ακινήτου, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εσόδων ή την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες του Δήμου από ώρα 8:00 έως 14:30, στα τηλέφωνα:

  • 213 2004545, 213 2004557 με την Ταμειακή Υπηρεσία για βεβαιωμένες οφειλές  και
  • 213 2004551, 213 2004543 με το τμήμα Εσόδων για λοιπές περιπτώσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet