Δημοπρατείται το έργο ανέγερσης του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής
Μακέτα του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής.
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δημοπρατείται το έργο ανέγερσης του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής

Δημοπρατείται στις 3 Αυγούστου 2018 το έργο ανέγερσης του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, με  προϋπολογισμό 21.080.000 ευρώ και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

«Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποκτά επιτέλους το δικό του δημαρχείο» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου. Το έργο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2019.

Το οικόπεδο των 3.691 τ.μ. στο οποίο θα ανεγερθεί το δημαρχείο έχει πρόσοψη επί της οδού Αγίου Ιωάννου 7-9 και προορίζεται αποκλειστικά γι΄ αυτόν τον σκοπό, όπως προκύπτει από την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με το ΦΕΚ 27Δ/19.2.1970.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου, για τον σχεδιασμό του δημαρχείου πραγματοποιήθηκε πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε το 2003. Στη συνέχεια εκπονήθηκαν όλες οι μελέτες εφαρμογής που ολοκληρώθηκαν σε τρία στάδια και έτυχαν όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια και της τελικής θεώρησης της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο εντάχθηκε στις 22/11/2016 στα προς εκτέλεση έργα της Περιφέρειας Αττικής και ακολούθησαν οι διαδικασίες επικαιροποίησης των μελετών, υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης και προσυμβατικού ελέγχου.

Ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δήλωσε για το γεγονός: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί με ουσιαστική και συστηματική δουλειά και προετοιμασία ετών από τον Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μπαίνει στη φάση κατασκευής ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Αγία Παρασκευή. Τα οφέλη για την πόλη μας από το έργο είναι πολλαπλά καθώς αφενός θα την προάγει πολιτιστικά και οικονομικά και αφετέρου, με την ενοποίηση των διάσπαρτων σήμερα σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτήρια δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτήριο κατάλληλο και με σύγχρονες προδιαγραφές, θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους για τον Δήμο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους διατελέσαντες δημάρχους, την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς και τους αιρετούς και εργαζόμενους του Δήμου που διαχρονικά συνέβαλαν στο να φτάσουμε στην υλοποίηση αυτού του έργου».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet