Δημοτικές σύμβουλοι Αγ. Παρασκευής: Σπάμε τη σιωπή – Φτάνει πια η παραβίαση των γυναικείων δικαιωμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δημοτικές σύμβουλοι Αγ. Παρασκευής: Σπάμε τη σιωπή – Φτάνει πια η παραβίαση των γυναικείων δικαιωμάτων

Οι δημοτικές σύμβουλοι της Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα αναφορικά με τις καταγγελίες της oλυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, σημειώνουν ότι «η παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών αποτελεί την πιο συχνή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφορά κάθε μία από εμάς».

Ειδικότερα, οι δημοτικές σύμβουλοι Αγίας Παρασκευής αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπημένες μας φίλες,

Η γενναία απόφαση μιας σπουδαίας γυναίκας, που τόλμησε να «σπάσει τη σιωπή», σιωπή δεκαετιών, σιωπή ντροπής, πόνου και φόβου, ξεγύμνωσε μπροστά στα μάτια ολόκληρης της κοινωνίας μια πραγματικότητα ζοφερή που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες, με τις περισσότερες, όχι μόνο να μην το καταγγέλλουν αλλά να μην τολμούν καν να το εξομολογηθούν.

Για εμάς, τις δημοτικές συμβούλους Αγίας Παρασκευής, αυτή η πραγματικότητα κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί. Μέσα στην κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε, που εργαζόμαστε ή αναζητούμε εργασία, που μεγαλώνουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, γνωρίζουμε καλά, πως η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, η λεκτική, ψυχολογική, οικονομική, σωματική βία μπορεί να αγγίζουν κάθε γυναίκα και πως η παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών αποτελεί την πιο συχνή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφορά κάθε μία από εμάς.

Η πόλη μας δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτήν την πραγματικότητα. Μετά όμως το τσουνάμι των τελευταίων ημερών, ξέρουμε πως καμιά γυναίκα πια δεν είναι μόνη. Είμαστε όλες μαζί, είμαστε δυνατές και σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε νικήτριες.

 • ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ – ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ.
 • ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΕΣ.
 • ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ – ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Οι δημοτικές σύμβουλοι:

 1. Αϊδίνη Σοφία.
 2. Αλεφαντή Μελίνα.
 3. Γάκη Άννα.
 4. Γκιόκα Τερψιχόρη.
 5. Δάβαρη Ελένη.
 6. Δημητρίου Μαργαρίτα.
 7. Καψοκεφάλου Ευπρέπεια.
 8. Κοντοπούλου Μαρία.
 9. Φωτεινού Ζωή.

Εικοσιτετράωρη γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης: 15900.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet