Δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής για Παιδικό Σταθμό Τρωάδος: Δηλαδή μόνο εμείς δεν παίζουμε με την ασφάλεια των παιδιών της πόλης μας;
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής για Παιδικό Σταθμό Τρωάδος: Δηλαδή μόνο εμείς δεν παίζουμε με την ασφάλεια των παιδιών της πόλης μας;

Η δημοτική αρχή του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά απαντά στις ανακοινώσεις των Γιάννη Σταθόπουλου και Γιώργου Οικονόμου σχετικώς με το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στην Τρωάδος, αναφέροντας:

«Γεγονός 1 (και σημαντικότερο): Η δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Βασίλη Ζορμπά δεν πρόκειται να στεγάσει παιδιά σε κτήρια που δεν έχουν τις προδιαγραφές ασφάλειας που ο νόμος ορίζει.

Γεγονός 2: Ο ιδιοκτήτης του κτηρίου στην Τρωάδος δεν ενδιαφέρεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες – εργασίες που θα το καθιστούσαν ασφαλές, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της δημοτικής αρχής, ήδη επί προεδρίας της κυρίας ΑντωνοπούλουΠανάγου που άμεσα προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα που έβλεπε πως θα προέκυπτε.

Γεγονός 3: Όσο κι αν παραταθεί η λειτουργία με βάση το νέο πλαίσιο ασφαλείας το κτήριο της Τρωάδος δεν θα είναι ασφαλές.

Γεγονός 4: Η μόνη λύση με βάση το ισχύον καθεστώς αδειοδότησης είναι η δημιουργία νέων κτηρίων, ειδικά κατασκευασμένων ως παιδικοί σταθμοί.

Γεγονός 5: Η δημοτική αρχή ήδη ξεκίνησε την κατασκευή νέου, ιδιόκτητου παιδικού σταθμού δυναμικότητας 57 νηπίων & βρεφών και είναι στα τελικά στάδια ολοκλήρωσης της μελέτης και δεύτερου, ιδιόκτητου παιδικού σταθμού στον Τσακό. Οι δύο αυτοί σταθμοί θα καλύψουν για πολλά χρόνια τις ανάγκες των κατοίκων και, όντας ιδιόκτητοι, θα εγγυηθούν το δικαίωμα στην εργασία όλων των εργαζομένων στους ΠΑΙΣΔΑΠ.

Έκθετος είναι όποιος για λόγους μικροπολιτικής επιθυμεί να φιλοξενούμε τα παιδιά της πόλης σε μη ασφαλείς (και πανάκριβα ενοικιαζόμενες) εγκαταστάσεις.  

Η δημοτική αρχή Ζορμπά δεν παίζει με την ασφάλεια των παιδιών της πόλης κι αυτό δεν μας εκθέτει, μας χαροποιεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet