Διοίκηση Β. Ζορμπά: Θα είμαστε έτοιμοι για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Διοίκηση Β. Ζορμπά: Θα είμαστε έτοιμοι για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στην Αγ. Παρασκευή

Από τον Μάρτιο του 2018 ήταν γνωστό ότι επίκειτο η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγή. Από τότε όμως έως τον Σεπτέμβριο του 2019, από την τότε δημοτική αρχή, δεν πραγματοποιήθηκε κανείς σχεδιασμός, καμία πρόβλεψη  για το ενδεχόμενο αυτό, παρότι τα δεδομένα ήταν γνωστά.

Τα παραπάνω σημειώνει η δημοτική παράταξη του νυν δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, με αφορμή την εφαρμογή του μέτρου της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Όπως προσθέτει η παράταξη, η κατασκευή του 14ου Νηπιαγωγείου, που κατασκευάζεται από την εταιρεία ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. σε χώρο που παραχώρησε η διοίκηση του κ. Ζορμπά επί της πρώτης θητείας της το 2013, ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 και περατώνεται εντός των προσεχών ημερών.  Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή ξεκίνησε έναν αγώνα για την κατασκευή του συνόλου των απαραίτητων αιθουσών και, αν αυτό δεν αποδείχθηκε δυνατόν για το 2020, στην ανεύρεση συμπληρωματικών αιθουσών.

Όπως σημειώνει, επίσης, υπήρξαν και προτάσεις να ζητηθεί εξαίρεση από την εφαρμογή του μέτρου για φέτος, κάτι που δεν αποδέχθηκε ωστόσο, πιστεύοντας -όπως τονίζει- «στις δυνάμεις του Δήμου να ανταπεξέλθει στην δύσκολη αυτή κατάσταση».

Η δημοτική αρχή, συνεργαζόμενη με την Τεχνική Υπηρεσία, το τμήμα Παιδείας, τις Σχολικές Επιτροπές, την Ένωση Συλλόγων Γονέων, την διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και τις ΚΤ.ΥΠ, πιστεύει «ότι όλοι μαζί καταφέραμε έναν άθλο». Το σύνολο των αιθουσών που απαιτούνται είναι 12 και ήδη κατασκευάζονται 9, που θα είναι έτοιμες με την έναρξη του σχολικού έτους, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Για τη συμπλήρωση του αριθμού των αιθουσών που απαιτούνται θα χρησιμοποιηθούν φέτος τρεις αίθουσες Παιδικών Σταθμών που δεν θα χρειασθούν λόγω του μικρότερου αριθμού αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Την απόφαση παραχώρησης ενέκρινε το Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ με συντριπτική πλειοψηφία, με μόνη την παράταξη του κ. Γ. Σταθόπουλου (τέως δήμαρχος) να ψηφίζει αρνητικά. «Ίσως γιατί δεν τον απασχολεί το θέμα,  όπως προκύπτει από τη διετή ολιγωρία του» προσθέτει σκωπτικά η παράταξη του νυν δημάρχου, για να καταλήξει στην ανακοίνωσή της:

«Εξυπακούεται ότι η δημοτική μας αρχή θα εξακολουθήσει τις ενέργειές της για την κατασκευή και των υπολοίπων αιθουσών που απαιτούνται, ώστε την σχολική χρονιά 2020-2021 να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet