Δράσεις του Κέντρου «Αργώ»
Κοινωνία

Δράσεις του Κέντρου «Αργώ»

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχικής Υγείας, «Αργώ», των Δήμων Χολαργού – Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και του προγράμματός του πραγματοποιεί την προσεχή περίοδο τα παρακάτω:

  • Ομάδα γονέων με παιδιά στη σχολική και προσχολική ηλικία. Η ομάδα έχει στόχο τη βοήθεια των γονέων για την κατανόηση και στήριξη των παιδιών τους και γίνεται κάθε Δευτέρα 6:00 – 8:00 μ.μ. με υπεύθυνο τον παιδοψυχίατρο, επιστημονικό διευθυντή του «Αργώ» Χάρη Καραμπέτσο.
  • Ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Β΄βάθμιας εκπαίδευσης με θέμα τον «Σχολικό εκφοβισμό» τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, διάρκειας 20 ωρών με υπεύθυνο τον κλινικό ψυχολόγο, στέλεχος Πρόληψης του «Αργώ» Ανδρέα Βουρλιόγκα.
  • Συναντήσεις εποπτείας εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο υλικό «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού» καθώς και συζητήσεις περιστατικών με υπεύθυνη τη συμβουλευτική ψυχολόγος, στέλεχος Πρόληψης του «Αργώ» Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου.
  • Νέο βιωματικό σεμινάριο για παιδαγωγούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τη βιωματική εκπαίδευση στο υλικό «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού» και την αξιοποίησή του στο σχολείο, με διάρκεια 20 ώρες. Προτείνεται από το υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας, με υπεύθυνη τη συμβουλευτική ψυχολόγος, στέλεχος Πρόληψης του «Αργώ» Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου.
  • Βραχείες παρεμβάσεις σε εφήβους στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής , με θεματολογία όπως σχολικός εκφοβισμός, εφηβεία, εξαρτήσεις κ.λπ.
  • Βραχείες παρεμβάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θεματολογία σχολικός εκφοβισμός, εφηβεία, εξαρτήσεις κ.λπ.
  • Βιωματικές ομάδες εφήβων με στόχο τη διερεύνηση αναγκών, επίλυση συγκρούσεων, δεξιότητες επικοινωνίας και έκφραση συναισθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet