Δράση στον Λόφο Τσακού από την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Δράση στον Λόφο Τσακού από την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Αγίας Παρασκευής

Η Ομάδα εθελοντών Νεολαίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το Εθελοντικό Πανελλαδικό Κίνημα «Save your Hood», οργάνωσαν δράση εθελοντισμού, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, στις 11:00, στον Λόφο Τσακού.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, λόγω της αποτύπωσης της καθημερινότητας στον λόφο Τσακού και ενόψει του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου η δράση αφορούσε την περιοχή αυτή, σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Κατοίκων Τσακού.

Ενδεικτικά, έγινε καθαρισμός του λόφου γενικά και ειδικά από τα εναπομείναντα κλαδιά της χειμερινής περιόδου και τακτοποίηση εν γένει, αποτυπώνοντας τις ανάγκες:

  1. Αποψίλωση χαμηλής βλάστησης με χορτοκοπτικό μηχάνημα.
  2. Καθαρισμός και αποκατάσταση δεξαμενής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και τοποθέτηση νέας λειτουργικής δεξαμενής στη νότια πλευρά του λόφου.
  3. Ενίσχυση των μέσων καθαριότητας.

Στη δράση συμμετείχαν εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο αντιδήμαρχος Νεολαίας Ν. Ζόμπολας και εκ μέρους του Συλλόγου κατοίκων Τσακού η αντιπρόεδρος κ. Κουτσουρά και ο κ. Ασημάκης.

«Λόγω της αποτύπωσης της καθημερινότητας στον λόφο Τσακού και ενόψει του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου, η δράση αφορούσε την περιοχή αυτή σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Κατοίκων Τσακού. Ενδεικτικά, έγινε καθαρισμός του λόφου γενικά και ειδικά από τα εναπομείναντα κλαδιά της χειμερινής περιόδου και τακτοποίηση εν γένει, αποτυπώνοντας τις ανάγκες για αποψίλωση χαμηλής βλάστησης με χορτοκοπτικό μηχάνημα, καθαρισμό και αποκατάσταση δεξαμενής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και τοποθέτηση νέας λειτουργικής δεξαμενής στη νότια πλευρά του λόφου και ενίσχυση των μέσων καθαριότητας» όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Νεολαίας Νίκος Ζόμπολας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet