Ενδιαφέρουσα ομιλία από τον καθηγητή Ι. Μάζη στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσα ομιλία από τον καθηγητή Ι. Μάζη στην Αγία Παρασκευή

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη, προέδρου του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατ. Αττικής και τον Σύλλογο Επιστημόνων Αγίας Παρασκευής Αττικής, με  την  εγκάρδια  φιλοξενία του Deree – The American College of Greece, με θέμα «Γεωπολιτικές δυναμικές ανακατατάξεις στο σύμπλοκο Βαλκανίων – Μεσογείου».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη γεωπολιτική των ρωσο-αμερικανικών ενεργειακών ανταγωνισμών και στο ερώτημα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, «μήπως και πάλι αυτή η αγγλοσαξωνική πολιτική, η εμπνευσμένη από την ύστερη εποχή των θεωριών του Nicolas J. Spykman, μέσω των “καλών υπηρεσιών” του Κατάρ και των ανίερων συμμαχιών του οδηγεί τελικά στην δημιουργία ενός Αρμαγεδδώνα στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά και θα οδηγήσει στην επαναχάραξη των συνόρων στην περιοχή της ευρύτερης Μ. Ανατολής και του Μαγκρέμπ (βόρειας και βορειοδυτικής Αφρικής), με τρόπο μάλλον ανεξέλεγκτο από τη Δύση;».

Την ομιλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Β. Ζορμπάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κεχρής, ο εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ, σ/χης (ΠΖ) Ε. Κολόβης, υποδ/ντής Επιστρατεύσεως του ΓΕΣ, οι αντιδήμαρχοι Β. Σάρκουλας και Τ. Κωστόπουλος, ο επιτελής της Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, τ/χης (Γ) κ. Ε. Ξυνογαλάς, επικεφαλής Γραφείου Διαστημικής Πολιτικής, ο πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ, δρ. Φ. Κωσταράς, ο διοικητής του Νοσοκομείου «Παμμακάριστος» και γ.γ. της ΑΠΟΕΑ, Θ. Λαδόπουλος, ο πρ. βουλευτής Φθιώτιδας Δ. Μπριάνης, ο πρ. γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας Δ. Κλούρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ν. Ζόμπολας, οι αρχηγοί παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γ. Οικονόμου και Γ. Μυλωνάκης, ο πρόεδρος του παραρτήματος Αγ. Παρασκευής Ερυθρού Σταυρού Αθ. Καρκάνης, ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Διαβητικών, Δ. Συκιώτης, οι επιτελείς Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Λ. Κόκκορη και Ν. Γκουζέλου κ.ά.

Τον καθηγητή προλόγισαν ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ανατ. Αττικής, Θ. Μπριάνης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων, Μ. Φιλιππίδης. Στην προσφώνηση των επισήμων και στον συντονισμό της εκδήλωσης συνέβαλαν η γ.γ. του Συλλόγου Επιστημόνων, Στ. Μπέτση και ο γ.γ. του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής, Γ. Μιχαήλ. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στις κοινές αξίες και διδάγματα που τυχαίνει να τον συνδέουν με τον ομιλητή και ο πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ δρ. Φ. Κωσταράς, ο οποίος τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής με ιδιαίτερη μνεία στον ρόλο των Εφ. Αξκων.

Στον καθηγητή Ι. Μάζη απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα με τον θυρεό του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής και τιμήθηκε με αναμνηστικό δώρο από τον Σύλλογο Επιστημόνων Αγ. Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet