Ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις σχέσεις τοπικού Τύπου και Δήμου
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις σχέσεις τοπικού Τύπου και Δήμου

Πολύωρη συζήτηση προκάλεσε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2015 η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης του Δήμου και κυρίως του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής) Σωτήρη Παπαμιχαήλ με τοπικό Μέσο.

Το enypografa.gr δεν θα εμπλακεί για δεοντολογικούς λόγους με την ουσία της αντιπαράθεσης, την οποία εξάλλου καλύπτει -ως όφειλε- δημοσιογραφικά με πολλαπλές αναρτήσεις του. Ούτε θα σχολιάσει τα όσα σοβαρά κατήγγειλε ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος -κάτι που ωστόσο έχουν πράξει και οι πολιτικοί του αντίπαλοι- σε ό,τι αφορά “εξαρτήσεις” τοπικών Μέσων με πολιτικούς παράγοντες της πόλης.

Εμείς θα σταθούμε σε δυο τρεις ενδιαφέρουσες επισημάνσεις δημοτικών συμβούλων, οι οποίες -αν μη τι άλλο- ίσως «θέτουν τον δάκτυλο επί των τύπον των ήλων».

Ανδρέας ΓκιζιώτηςΗ πρώτη αφορά στο σχόλιο του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέα Γκιζιώτη σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή ανάλογο θέμα (το οποίο σχόλιο επανέλαβε και στη συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2015), ότι τα «τα τοπικά ΜΜΕ δεν θα πρέπει να στοιχίζονται πίσω από πρόσωπα και παρατάξεις». Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η πρότασή του να εξετάσει ο Δήμος τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να στηρίξει τον τοπικό Τύπο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, αλλά και στο πλαίσιο της  διαφάνειας και της ισονομίας, προκειμένου ο τελευταίος να μπορέσει να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του.

Γιάννης ΜυλωνάκηςΣτο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η παρέμβαση (στη συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Μαρτίου) και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μυλωνάκη (Συμμαχία Ευθύνης), ο οποίος πρότεινε να γίνει μία συζήτηση σχετικά με τον ρόλο των τοπικών ΜΜΕ, αλλά και των σχέσεών τους με τον Δήμο.

Γιάννης ΣταθόπουλοςΟ δήμαρχος έδειξε να ακούει με ενδιαφέρον τις προτάσεις, αλλά σίγουρα είναι ο μόνος που μπορεί να προκαλέσει μία τέτοια συζήτηση, η οποία -υπό προϋποθέσεις- ίσως να βοηθούσε στο να αναδειχθούν τα προβλήματα και κυρίως να αναζητηθούν οι τρόποι που ενδεχομένως αυτά μπορούν -αν όχι να ξεπεραστούν ολοκληρωτικά- τουλάχιστον να αντιμετωπιστούν με ικανοποιητικό τρόπο.

Στη βάση του γεγονότος ότι τα τοπικά ΜΜΕ είναι (ή οφείλουν να είναι) φορέας ενημέρωσης πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά, αθλητικά και άλλα κοινωνικά δρώμενα κάθε Δήμου, αλλά και μέσο φιλοξενίας των απόψεων και θέσεων προσώπων και συλλογικοτήτων, ενώ ταυτόχρονα «αφουγκράζονται» τον τοπικό παλμό καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο κεντρικό ΜΜΕ, μία συζήτηση όπως αυτή που προτάθηκε μόνο θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιφέρει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet