Επιστολή-κραυγή 10 Συλλόγων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Αγ. Παρασκευής στην υπουργό Παιδείας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επιστολή-κραυγή 10 Συλλόγων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Αγ. Παρασκευής στην υπουργό Παιδείας

Κοινή επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καθώς και σε στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με τα εκπαιδευτικά κενά που αντιμετωπίζουν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς τα Δημοτικά Σχολεία της Αγίας Παρασκευής απέστειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων 10 σχολικών μονάδων της πόλης.

«Γιατί τα παιδιά που έχουν επιλέξει τη δημόσια εκπαίδευση πρέπει να νιώθουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού;» ρωτούν τους αρμοδίους οι γονείς, παραθέτοντας αναλυτικούς πίνακες τα κενά που παρουσιάζονται στη διδακτική λειτουργία των δημοτικών σχολείων της Αγίας Παρασκευής.

Η επιστολή

Αγία Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2021

Από: Συλλόγους Γονέων 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου, 8ου, 9ου, 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής

Προς: κα Ν. Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας, κα Ζ. Μακρή, Υφυπουργός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Χ. Μπαρμπαρούτση, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, κα Β. Νίνου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π.Ε. Β’ Αθήνας

Κοιν: Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής

ΘΕΜΑ: «Σχολική Δυσλειτουργία σε όλα τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της Αγίας Παρασκευής»

Αξιότιμοι κύριοι, κυρίες,

Μετά από έναν μήνα έναρξης του σχολικού προγράμματος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη μεγάλη απογοήτευσή μας για την απουσία εκπαιδευτικών από τα σχολεία μας, με αποτέλεσμα τη συνεχή υπολειτουργίας τους με ασαφή χρονικό ορίζοντα επιδιόρθωσης της κατάστασης.

Σήμερα 11 Οκτωβρίου 2021, έναν μήνα μετά τη σχολική έναρξη και μια εβδομάδα μετά τη 2η φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, συνεχίζουν να λείπουν εκπαιδευτικοί τάξεων, ειδικοτήτων, τμημάτων ένταξης και παραλλήλων στηρίξεων.

Αυτό έχει ως συνέπεια τη μη ορθή λειτουργία και της πρωινής ζώνης, όπως και του ολοήμερου, το οποίο υπολειτουργεί και σε κάποιες περιπτώσεις είναι ανύπαρκτο, ειδικά φέτος που έχουν εγγραφεί περισσότερα παιδιά στο ολοήμερο από κάθε άλλη χρονιά. Τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη στερούνται πολλές ώρες από όσες δικαιούνται και τα τμήματα ένταξης στα περισσότερα σχολεία δεν είναι στελεχωμένα!

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων συνεχίζουν να μην διδάσκονται διάφορα μαθήματα και οι γονείς έχουν πλέον σοβαρά προβλήματα στην εργασία τους, από την οποία φεύγουν νωρίτερα για να την παραλαβή των παιδιών τους.

Παρακάτω παρατίθεται συγκεντρωτικός πίνακας των κενών των Δημοτικών μας Σχολείων:

Είναι προφανές ότι τα παιδιά μας στερούνται το δικαίωμά τους στην ισότιμη πρόσβαση σε μια αξιοπρεπή δημόσια παιδεία και η δημόσια εκπαίδευση γίνεται τροχοπέδη στον ορθό οικογενειακό προγραμματισμό.

Γιατί τα παιδιά που έχουν επιλέξει τη δημόσια εκπαίδευση πρέπει να νιώθουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Παρακαλούμε την άμεση κινητοποίησή σας και τις ταχύτατες και αποτελεσματικές σας ενέργειες ώστε να δοθεί το συντομότερο δυνατό λύση στην ορθή λειτουργία των σχολείων μας.

Σε αναμονή των άμεσων ενεργειών σας και παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε έγγραφη απάντησή στο email [email protected], με την οποία θα ενημερώσουμε όλους τους γονείς των δημοτικών μας σχολείων.

Με εκτίμηση,

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου, 8ου, 9ου, 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet