Επιτυχημένη πρώτη για τη 17η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Επιτυχημένη πρώτη για τη 17η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Με τη θεατρική παράσταση «Ελίζα», πρόγραμμα σύγχρονου χορού και κιθάρας από το 8ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, άνοιξε στο ΕΠΑΛ η αυλαία της 17ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας, υπό τη διοργάνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία και με την Ένωση Συλλόγων Γονέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το φετινό μαθητικό φεστιβάλ, είναι αφιερωμένο στην αλληλεγγύη, την προσφορά, την ενσυναίσθηση, την ομαδική συνύπαρξη, αξίες και έννοιες που αποτυπώνονται καλλιτεχνικά από τους μαθητές των σχολείων, μέσα από τις θεατρικές τους ομάδες, χορευτικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις αλλά και τις χορωδίες των σχολείων. Επισημαίνεται πως η φετινή συμμετοχή των σχολείων είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά και το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη θερμή στήριξη και συνδρομή των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών.

Χαιρετίζοντας την έναρξη της εκδήλωσης και αφού συνεχάρη τους μαθητές που συμμετέχουν, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς για τη συνδρομή και τη στήριξη, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το μαθητικό φεστιβάλ αποτελεί πλέον ένα θεσμό για την πόλη μας. Είμαστε εδώ για να θαυμάσουμε και να καμαρώσουμε τα παιδιά που ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους. Είμαι πολύ περήφανος γιατί θεωρώ πως μέσα από τα παιδιά μπορούμε να διδαχθούμε πολλά γι’ αυτό και εμείς θα επενδύουμε στη δημιουργικότητά τους, ενθαρρύνοντας τη σχολική μας κοινότητα σε ανάλογες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό αλλά και την κοινωνική ενσυναίσθηση.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Γονέων για τη διαχρονική γόνιμη συνεργασία με τον Δήμο, η οποία θα συνεχιστεί, αλλά και το τμήμα παιδείας του Δήμου μας και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κωνσταντίνο Γουργούλη και την πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τάνια Νικολούλια, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία».

Στην εκδήλωση έναρξης του Φεστιβάλ παραβρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της παράταξης Νίκη Πολιτών Γ. Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής Η. Τσιμπουκάκης, ο επικεφαλής της παράταξης Όραμα για την Αγία Παρασκευή Κ. Τσιαμπάς, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κωνσταντίνος Γουργούλης, η πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τάνια Νικολούλια, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμβουλος της Νίκης των Πολιτών Τ. Γκιόκα, ο πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γ. Σάρρας και η πρόεδρος Ένωσης Συλλόγου Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής Φ. Βαζουρά.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet