Ετοιμαστείτε ψυχολογικά για τις πανελλήνιες
Κοινωνία

Ετοιμαστείτε ψυχολογικά για τις πανελλήνιες

Μία πολύτιμη συνεισφορά στην ψυχολογική προετοιμασία και υποστήριξη μαθητών και γονιών ενόψει της δοκιμασίας των πανελληνίων εξετάσεων προσφέρει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου:

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, έχοντας ως έναν από τους βασικότερους στόχους της κοινωνικής του πολιτικής τη στήριξη καθώς και την προώθηση της ποιοτικής κοινωνικής μέριμνας των μαθητών, έχει καθιερώσει την πολυετή συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου μας σε επίπεδο συμβουλευτικής και υποστηρικτικής βοήθειας.

Σε αυτόν τον άξονα, από τον Ιανουάριο του 2014, στο πλαίσιο λειτουργίας του Τμήματος Παιδείας του Δήμου μας, έχει ξεκινήσει ήδη την λειτουργία του το “Πρόγραμμα Ψυχολογικής Προετοιμασίας και Υποστήριξης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις”, το οποίο στελεχώνεται με ειδικευμένους Ψυχολόγους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και θα λειτουργήσει μέχρι τον Μάιο 2014.

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο στους μαθητές, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και στους γονείς τους, αλλά και στους καθηγητές των σχολείων ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού με επιτυχία την πρόκληση των πανελληνίων εξετάσεων.

Η παροχή ψυχολογικής προετοιμασίας και υποστήριξης γίνεται κυρίως στον χώρο των σχολείων, με τη συμμετοχή των μαθητών σε μικρές ομάδες ή σε ατομικές συναντήσεις, κατόπιν συνεννόησης με τους ψυχολόγους.

Παρέχεται εξάλλου η δυνατότητα τόσο στους γονείς και στους μαθητές όσο και στους καθηγητές να συναντήσουν τους ψυχολόγους και στα γραφεία του Δήμου μας, κατόπιν ραντεβού, και να συζητήσουν μαζί τους τόσο για τις εξετάσεις όσο και για οποιοδήποτε άλλο θέμα τους απασχολεί.

Το πρόγραμμα εστιάζει στα παρακάτω:

1. Προετοιμασία για τις εξετάσεις. Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση με επιτυχία!

2. Συμβουλές για αποτελεσματική κι εποικοδομητική μελέτη.

3. Τεχνικές διαχείρισης του άγχους πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις εξετάσεις.

4. Θετική Σκέψη κι Οργάνωση Χρόνου.

5. Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους μαθητές που επιθυμούν, από ειδικευμένους Ψυχολόγους της Υπηρεσίας μας.

6. Τρόπους για το πως οι γονείς και οι καθηγητές μπορούν να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν ψυχολογικά τα παιδιά.

Προκειμένου να συμμετάσχει το κάθε παιδί στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα.

Με το Τμήμα Παιδείας Δήμου Αγίας Παρασκευής μπορείτε να έρθετε σε επαφή για οποιαδήποτε συνεργασία καθημερινά (εργάσιμες ημέρες-πρωινές ώρες), στη διεύθυνση Μεσογείων 415-417 και στο τηλέφωνο: 213 2004568 – 601, fax: 213 20040579, email: [email protected].

Δήμος Αγίας Παρασκευής – Γραφείο Τύπου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet