ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ από το Pierce
Κοινωνία

ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ από το Pierce

Kαλλιτεχνικό φεστιβάλ διοργανώνει για πρώτη φορά το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος “Pierce”, με σκοπό να αποτελέσει στο μέλλον ένα δυναμικό πολιτιστικό θεσμό της σχολικής κοινότητας. Πρόκειται για τις «ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ», ένα φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει θεάματα, ακούσματα, δράσεις και δημιουργίες με διαφορετικό θέμα κάθε χρονιά, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα Τεχνών.

Το φετινό Φεστιβάλ, με θέμα: «Μετανάστες, πρόσφυγες˙ ένα οδοιπορικό μνήμης και συναισθημάτων!» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στις «ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ», που θα πραγματοποιηθούν από 5 έως 7 Μαΐου 2014 στις εγκαταστάσεις του Pierce, 09:30-15:30, θα συμμετέχει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος μέσω του PIERCE και του DEREE, άλλα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και το Αμερικανικό Κολλέγιο της Σμύρνης. Στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δράσεων κάθε σχολείο θα παρουσιάσει μία δημιουργία σχετική με το θέμα από οποιονδήποτε χώρο καλλιτεχνικής δραστηριότητας (θεατρική παράσταση, χορό, τραγούδι, video κ.λπ.).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “σκοπός του Φεστιβάλ δεν είναι η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού με βραβεία, με ευχαριστημένους και δυσαρεστημένους μαθητές, νικητές και χαμένους. Σκοπός μας είναι να φέρουμε τους μαθητές σε επαφή με την Τέχνη, τόσο από την πλευρά του δημιουργού όσο και από την πλευρά του ευαισθητοποιημένου κοινού, ώστε να γνωρίσουν τα μεγάλα μυστικά της καλλιτεχνικής δημιουργίας και να κατανοήσουν την αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας”.

Τις εκδηλώσεις θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από το σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και οι γονείς των μαθητών. Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ «ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ» είναι ο φιλόλογος του Piercde Γιάννος Τσατάλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet