Η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής ζητά την απόσυρση του θέματος του Δ.Σ. για το μπαλόνι στο 3ο Λύκειο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής ζητά την απόσυρση του θέματος του Δ.Σ. για το μπαλόνι στο 3ο Λύκειο

Την απόσυρση του θέματος «Έγκριση εγκατάστασης αεροϋποστηριζόμενου θόλου αθλητικών εγκαταστάσεων στον αύλειο χώρο του 3ου Λυκείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής» από το σημερινό (8/12) Δημοτικό Συμβούλιο ζητά η Ένωση Γονέων. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το θέμα αυτό δεν αποτελεί αίτημα του σχολείου, αλλά πρόταση της δημοτικής αρχής προς το Δ.Σ.

Παράλληλα, τονίζει μεταξύ άλλων ότι δεν τέθηκε επίσημα στο σχολείο το θέμα, αλλά και ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την παρέμβαση αυτή.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Γονέων σημειώνει:

«Το θέμα αυτό δεν αποτελεί αίτημα του σχολείου αλλά πρόταση της δημοτικής αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Προβλέπει τη μετατροπή μεγάλου μέρους του αύλειου χώρου του σχολείου από ανοικτό σε κλειστό, ουσιωδώς και καθοριστικά επηρεάζει την καθημερινή λειτουργία του Σχολείου, αλλάζει τον τρόπο και τόπο προαυλισμού των μαθητών/ριών του σχολείου, την επιτήρηση, επίβλεψη, καθαριότητα του χώρου κ.ά.

Είναι απαραίτητη η διαβούλευση και η σχετική απόφαση της Σχολικής Κοινότητας του 3ου ΓΕΛ (Διεύθυνσης, Συλλόγου Διδασκόντων, Συλλόγου Γονέων και μαθητών/ριών του Σχολείου) για τη μετατροπή αυτή στο Σχολείο.

Επειδή εξ’ όσων γνωρίζουμε το θέμα αυτό δεν τέθηκε επίσημα στο Σχολείο ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την παρέμβαση αυτή, ο Σύλλογος Γονέων τίθεται κατά της μετατροπής αυτής και το 15μελές δεν έχει ενημερωθεί επ’ αυτού , ταυτόχρονα, δε, το Σχολείο διενεργεί την εβδομάδα αυτή την πολυήμερη εκδρομή της Γ’ Λυκείου.

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε την απόσυρση του θέματος αυτού και τη διαβούλευσή του με την σχολική κοινότητα του 3ου ΓΕΛ, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις στην σχολική κοινότητα τόσο για τη φύση των εγκατάστασεων όσο και για τη συντήρησή τους στη συνέχεια.

Καταθέτουμε υπ΄όψιν σας και φωτογραφία από αντίστοιχο μπαλόνι που έχει εγκατασταθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο νταμάρι και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία ότι κάτι παρόμοιο σχεδιάζεται για το 3ο ΓΕΛ.

Τέτοιου είδους εγκαταστάσεις μπορεί να αποτελούν προσωρινές λύσεις σε μεγάλες και ανοικτές εκτάσεις, αθλητικούς και πολιτιστικούς πολυχώρους όπως το πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη  ή/ και το οικόπεδο στα Πευκάκια, σε μεγάλα πάρκα κ.λπ.

Δημιουργούν όμως προβληματισμό όταν εντάσσονται μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης και ακόμη περισσότερο μέσα σε ένα σχολείο, περιορίζοντας δραματικά τους διαθέσιμους ελεύθερους χώρους του και ως εκ τούτου αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου ενώ παράλληλα αυξάνει το κόστος συντήρησης που θα πρέπει να αναλάβει η σχολική επιτροπή, τα διαθέσιμα της οποίας ήδη δεν επαρκούν για την κάλυψη των αιτημάτων των σχολείων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet