Η κρίση αντιμετωπίζεται μόνο με «Δεσμούς Αλληλεγγύης»
Κοινωνία

Η κρίση αντιμετωπίζεται μόνο με «Δεσμούς Αλληλεγγύης»

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Δεσμοί Αλληλεγγύης» μιλά για το «θαύμα» που πέτυχαν οι Χορηγοί και οι Εθελοντές του στην ανακούφιση περίπου 2.000 οικογενειών στην Περιφέρεια Αττικής, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Παράλληλα, καλεί όλους όσους μπορούν να ενισχύσουν τόσο την προαναφερόμενη δράση, όσο και τον δεύτερο στόχο που υπηρετεί, την προσφορά ψυχαγωγίας και επικοινωνίας μέσω της πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, οι «Δεσμοί Αλληλεγγύης» σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωσή τους: 

Η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα ανθρωπιστική, ψυχολογική και κοινωνική κρίση. Η αλληλεγγύη με τους Εθελοντές και τους Χορηγούς στήριξε την κοινωνική αλυσίδα.

Οι πιέσεις της κρίσης εκδηλώθηκαν με ανεργία, φτώχεια και έλλειψη ακόμη και της καθημερινής διατροφής, που είναι αναγκαία για την επιβίωση των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι των «Δεσμών Αλληλεγγύης» είναι μερικοί φίλοι που, ως συνειδητοποιημένοι πολίτες, αποφάσισαν να πάρουν θέση απέναντι στα προβλήματα της χώρας και να δώσουν λύσεις όπου και όσο μπορούν. Ως πρώτο στόχο έχουν τη βοήθεια που πρέπει να προσφέρουν, με τρόφιμα σε όσους τα έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους. Και σε αυτόν τον στόχο Χορηγοί και Εθελοντές έκαναν το θαύμα τους! Με την προσφορά τροφίμων στις οικογένειες που στηρίζουν, δίνουν ελπίδα, αισιοδοξία και το μήνυμα ότι στην κοινωνία μας κανένας δεν είναι μόνος.

Ως δεύτερο στόχο θέσαμε, μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων, να προσφέρουμε σε όλους ψυχαγωγία και ευκαιρία επικοινωνίας, που όλοι έχουμε ανάγκη, για να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητά μας. Σε αυτή την πολύπλευρη δράση των «Δεσμών Αλληλεγγύης» καλούμε όλους να γίνουν φίλοι και συμμέτοχοι, γιατί το «λίγο» του καθενός μας γίνεται το «πολύ» για όσους το χρειάζονται.

Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί οι Έλληνες, με την Αλληλεγγύη, έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς σε όλη την Ευρώπη! Αυτό το πνεύμα υπηρετούν οι «Δεσμοί Αλληλεγγύης». Η καθημερινή δραστηριότητα προσβλέπει στη βοήθεια για τις διατροφικές ανάγκες 15 δομών Αλληλεγγύης – Φτώχειας, που αριθμούν περίπου 2.000 οικογένειες σε όλη την Περιφέρεια των Αθηνών.

Ελάτε μαζί μας, στηρίξτε μας, στην ίδια περπατησιά προς τον στόχο!

Το Διοικητικό Συμβούλιο: Δημ. Βασιλείου, Ντίνα Μανωλοπούλου, Δημ. Ράμφος, Στ. Παπαπαϊωάννου, Λ. Σαμουρέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet