Κάλεσμα Δημοκρατικού Γυναικείου Συλλόγου Αγίας Παρασκευής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κάλεσμα Δημοκρατικού Γυναικείου Συλλόγου Αγίας Παρασκευής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Αγωνιστικά ετοιμάζονται να τιμήσουν την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τα σωματεία των υγειονομικών, με πολύμορφες δράσεις, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό, ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ), καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν, στην κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 7/4 και ώρα 10π.μ.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος διεκδικεί:

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων, με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας.
  • Επίταξη των μονάδων υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών και των διαγνωστικών εργαστηρίων.
  • Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας σε σχολεία και πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet