Κοινωνικό Φροντιστήριο ιδρύεται στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Κοινωνικό Φροντιστήριο ιδρύεται στην Αγία Παρασκευή

Κοινωνικό Φροντιστήριο πρόκειται να ιδρυθεί στον Δήμο Αγίας Παρασκευής κατόπιν εγκρίσεως του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, όχι μόνον εγκρίθηκε η ίδρυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αλλά ψηφίστηκε και Οργανισμός Λειτουργίας αυτού που θα αποτελείται από πενταμελή διοικούσα επιτροπή.

Στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η διδακτική στήριξη και η προσφορά ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου.

Είναι γνωστό ότι πολλές οικογένειες με παιδιά ασφυκτιούν οικονομικά εξαιτίας των εφαρμοζόμενων δημοσιονομικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Βασική σημερινή ανάγκη της οικογένειας αποτελεί η ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών της.

Η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής έχοντας υπόψη, αφενός τις πραγματικές συνθήκες στον χώρο της εκπαίδευσης και αφετέρου τη μη υλοποίηση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας από το κράτος, ανέλαβε την πρωτοβουλία ίδρυσης Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Δήμο με στόχους τη διδακτική στήριξη και την προσφορά ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Έτσι, στις 13-11-14, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, για την ανακούφιση όσων πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Παράλληλα προωθεί την εθελοντική προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη. Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κατόπιν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, ανάλογα με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα δηλώσουν ενδιαφέρον.

Για την οργάνωση, τη διαχείριση και τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε Οργανισμό Λειτουργίας του και όρισε πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet