«Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

«Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» στην Αγία Παρασκευή

Την τοποθέτηση 12 γλυπτών με τίτλο «Κρεμάστρες του Δημοσίου Χώρου» ή «Το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας» στην Αγία Παρασκευή αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε συνεδρίαση που διεξήχθη την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017.

Η δράση κινείται στους τρεις άξονες «Τέχνη», «Επαναχρησιμοποίηση της Ύλης» και «Προσφορά στον συνάνθρωπο» και αποσκοπεί, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στο να παρουσιασθεί μέσω της τέχνης ένας νέος τρόπος και χώρος συγκέντρωσης και ανταλλαγής αγαθών, υλοποιημένος με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ενισχύοντας και εμπνέοντας το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, συλλογικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς.

Τα γλυπτά θα εκτεθούν σε εκθεσιακό χώρο για 10 ημέρες. Την πρώτη μέρα της έκθεσης θα γίνει εκδήλωση εγκαινίων. Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης θα ακολουθήσει δεύτερη εκδήλωση όπου τα έργα θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία της Αγίας Παρασκευής ευαισθητοποιώντας τον περαστικό για επαναχρησιμοποίηση των αγαθών, ταυτόχρονα εμπεριέχοντας την έννοια του δώρου που κάνει τον δημόσιο χώρο περισσότερο φιλικό και ανθρώπινο.

Τα έργα έχουν εικαστικό ενδιαφέρον, καθώς η συγκεκριμένη ιδέα και χρήση παρουσιάζεται με 12 νέες διαφορετικές εκδοχές από καταξιωμένους δημιουργούς πτυχιούχους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και της Αρχιτεκτονικής,, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να συμμετέχει σε αυτά αλλάζοντας πολλές φορές την όψη και τη λειτουργία τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet