Κ. Τσιαμπάς: «Λαϊκίστικος» ο… καβγάς για τα τροφεία στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Κ. Τσιαμπάς: «Λαϊκίστικος» ο… καβγάς για τα τροφεία στην Αγία Παρασκευή

Για «λαϊκίστικη» αντιμετώπιση του θέματος της μη πληρωμής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς Αγίας Παρασκευής, για όσο καιρό αυτοί παραμένουν κλειστοί λόγω της πανδημίας του «Covid-19», κάνει λόγο ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όραμα για την Αγία Παρασκευή».

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς υποστηρίζει ότι ο νόμος προβλέπει ότι οι γονείς δεν καταβάλλουν τροφεία από τη στιγμή που οι παιδικοί σταθμοί δεν παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες, άρα η «αντιπαράθεση» μεταξύ δημοτικών παρατάξεων και διοίκησης του Δήμου δεν έχει καμία βάση.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο πρώην δημοτικός σύμβουλος αναφέρει:

«Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ των παρατάξεων και της διοίκησης, οι μεν με προτάσεις, η δε με υποσχέσεις για μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Το ερώτημα είναι απλό, δεν γνωρίζουν οι μεν και οι  δε ότι τα τροφεία οι γονείς τα πληρώνουν για τις υπηρεσίες  που προσφέρουν οι Παιδικοί Σταθμοί (λειτουργούν ανταποδοτικά).

»Από τη στιγμή που οι παιδικοί σταθμοί έκλεισαν, με απόφαση της κυβέρνησης, οι γονείς ΔΕΝ έχουν υποχρέωση να πληρώσουν, ο νόμος το καθορίζει, ως μηνιαία οικονομική εισφορά (τροφεία).

»Το  έλλειμμα που θα προκύψει στον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου θα το καλύψει ο Δήμος, ο οποίος με τη σειρά του να το διεκδικήσει από την κυβέρνηση.

»Σε περίοδο κρίσεων και αβεβαιότητας ο πολιτικός λόγος πρέπει να είναι ειλικρινής και όχι λαϊκίστικος.

»Επειδή κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη της επιδημίας και ως εκ τούτου τις συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, πείτε την αλήθεια στους γονείς: όσο  οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί και δεν τους προσφέρουν υπηρεσίες δεν πληρώνουν τροφεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet