Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: «Πλαστογραφίες» και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές από τη διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: «Πλαστογραφίες» και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές από τη διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ

Για «πλαστογραφία» της θέλησης συμβούλων, αλλά και «αντιδημοκρατικές», «ευτελιστικές» και «παράνομες» ενέργεις στο πρόσφατο Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής» κατηγορούν τον πρόεδρο του νομικού προσώπου Νίκο Παναγόπουλο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Ανδρέας Γκιζιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ Γιώργος Τσιμπουκάκης. Αφορμή οι χειρισμοί που έγιναν στο ζήτημα των αποζημιώσεων 81 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς με δικαστική απόφαση, επί της οποίας η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ άσκησε έφεση.

Στην ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Γκιζιώτης και Τσιμπουκάκης αναφέρουν:

«81 εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς διεκδίκησαν δικαστικά και κέρδισαν εν μέρει την καταβολή δώρων, ένα δικαίωμα που καταργήθηκε με μνημονιακό νόμο. Νόμο που διατήρησαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., Ν.Δ. Εκτός του δίκαιου αιτήματος, είναι χρήματα κλεμμένα από το εισόδημά μας, η απόφαση του δικαστηρίου είναι και δεδικασμένο για χιλιάδες εργαζόμενους που τα διεκδικούν.

Η διοίκηση του Δήμου και των ΠΑΙΣΔΑΠ συγκάλεσε Δ.Σ., διά περιφοράς, χωρίς συζήτηση, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. “Πλαστογράφησε” τη θέληση συμβούλων που ανακοίνωσαν πως δεν συμφωνούν και δεν συμμετέχουν, βαφτίζοντάς τους παρόντες (για να έχει απαρτία). Πήρε απόφαση άσκησης έφεσης, χωρίς να έχει υποχρέωση, όπως αναφέρει η Νομική Υπηρεσία. Σε αίτησή μας για το πού ψήφισαν οι σύμβουλοι, κατά παράβαση καθήκοντος, δεν δίνουν τα στοιχεία! Γιατί ΔΕΝ ψήφισαν όπου όριζε η πρόσκληση.

Αιτηθήκαμε, όλη η αντιπολίτευση, και συγκλήθηκε Δ.Σ. με θέμα ανάκληση της απόφασης. Με μια πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, ευτελιστική, παράνομη ενέργεια, η διοίκηση του Δήμου και των Παιδικών Σταθμών διέλυσε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ, ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία και είχε ολοκληρωθεί η εισήγηση, με πρωταγωνιστή τον προέδρο κ. Παναγόπουλο, παρουσία δεκάδων εργαζόμενων και του Σωματείου. Ντράπηκε και η ντροπή!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που άσκησαν και ασκούν διαχρονικά τα κόμματά τους και υποκλίνονται οι εκπρόσωποί τους στο Δ.Σ.».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet