Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Φτάνει πια η υποκρισία, ο δημοτικός κινηματογράφος πρέπει να ανοίξει
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Φτάνει πια η υποκρισία, ο δημοτικός κινηματογράφος πρέπει να ανοίξει

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής σημειώνει ότι «πολλή κουβέντα γίνεται το τελευταίο διάστημα για τον φυσικό χώρο του θερινού δημοτικού κινηματογράφου “Θανάσης Βέγγος”, ιδιαίτερα από τις δημοτικές παρατάξεις που ήταν στην διοίκηση του Δήμου τα τελευταία δέκα χρόνια», ενώ προσθέτει ότι πρόκειται για «άλλη μια κούφια αντιπαράθεση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα, τις μεγάλες αδυναμίες και τις παθογένειες της πόλης μας, όπως σωστά επισημαίνει η Ένωση Γονέων σε σχετική της ανακοίνωση».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «σε αυτές τις δύσκολες ώρες η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, τονίζοντας ότι η αυτονόητη ανάγκη για αναψυχή, όπως είναι η λειτουργία του θερινού δημοτικού κινηματογράφου, σε συνθήκες υγιεινής & ασφάλειας, μετά τις πρωτόγνωρες συνθήκες εγκλεισμού, είναι επιβεβλημένη», ενώ υπογραμμίζεται ότι «πρέπει να καταστεί σαφές πως ο φυσικός χώρος του δημοτικού κινηματογράφου είναι το πάρκο Σταύρος Κώτσης”, ο οποίος ωστόσο είναι ένας χώρος εγκαταλελειμμένος με εγκαταστάσεις που δεν παρέχουν καμία ασφάλεια χωρίς υποδομές ηλεκτρικών παροχών και ήχου».

Επιπροσθέτως, η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι «οι ευθύνες για αυτήν την κατάσταση βαραίνουν διαχρονικά όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, τόσο του κ. Ζορμπά όσο και του κ. Σταθόπουλου».

Βασική προϋπόθεση η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών

«Ο Δήμος πρέπει να προσφέρει την πολιτιστική ψυχαγωγία δωρεάν και με ασφάλεια στους δημότες, ιδιαιτέρα αυτή την περίοδο που η μετά πανδημία εποχή χαρακτηρίζεται από εργασιακή ανασφάλεια, ανεργία, αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών σχέσεων, επίθεση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», σημειώνει η παράταξη για να συμπληρώσει ότι «όποιος χώρος και αν επιλεγεί για να λειτουργήσει ο δημοτικός κινηματογράφος πρέπει να εκπληρώνει μια βασική προϋπόθεση η οποία είναι η προστασία της υγείας και ασφάλειας των λαϊκών οικογενειών της πόλης».

Εν συνεχεία η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι «αν είχε επιλεγεί από παλιά ο φυσικός του χώρος, που είναι το πάρκο “Σταύρος Κώτσης”, θα έπρεπε να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες κατάλληλης διαμόρφωσης του συγκεκριμένου χώρου, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των δημοτών», ενώ καταδεικνύει στους ιθύνοντες ότι «έπρεπε να υπάρξουν αξιόπιστες ηλεκτρολογικές και άλλες εγκαταστάσεις. Να έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα που πιθανά να θέτουν και ζητήματα πυρασφάλειας. Να έχουν λυθεί τα όποια ζητήματα για την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία του, ώστε να μη γινόμαστε αποδέκτες ανούσιων κατηγοριών, εκτόξευση απειλών (συνήθως με υπονοούμενα) για εισαγγελείς και αστυνομίες, για παραλείψεις σε ουσιαστικά ή τυπικά ζητήματα από τους εκφραστές των αντιλαϊκών πολιτικών στην πόλη μας και υπεύθυνους για όλα αυτά τα παραπάνω, για ολόκληρες τετραετίες».

Και η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής:

«Αν η τελική επιλογή της δημοτικής αρχής είναι το 2ο Γυμνάσιο, και αυτό μόνο για φέτος, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψη τις παρατηρήσεις της Ένωσης Γονέων και να προχωρήσει μετά τη λήξη της καλοκαιρινής του λειτουργίας σε άμεση αποκατάσταση των όποιων φθορών έχουν προκληθεί στο σχολικό χώρο.

»Ας αφήσουν λοιπόν τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και ας δώσουν στην πόλη μας έναν θερινό κινηματογράφο με μεγάλη χρονική  διάρκεια λειτουργίας, ασφαλή για τους δημότες και με υψηλού επίπεδου κινηματογραφικές προβολές.

»Με περιεχόμενο ταινιών που να αποπνέουν την πρόοδο, τον κοινωνικό προβληματισμό, τις ανθρώπινες άξιες της αλληλεγγύης και της φιλίας, την αγάπη για την φύση. Ένα περιεχόμενο ταινιών που να βρίσκεται στον αντίποδα του εμπορικού υπερθεάματος, της βίας, της μιζέριας και της ανακύκλωσης των νευρώσεων στις σάπιες άξιες του καπιταλιστικού συστήματος.

»Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε ότι ο δημοτικός κινηματογράφος μέσα από τις προβολές των ταινιών  πρέπει να δώσει εκτός από την αισθητική απόλαυση και τροφή για σκέψεις στο λαό της Αγίας Παρασκευής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet