Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής: Σύμπνοια διοίκησης του Δήμου και κυβέρνησης κατά των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής: Σύμπνοια διοίκησης του Δήμου και κυβέρνησης κατά των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

Με αφορμή την υπόθεση των 24 απολύσεων σε εργαζόμενους των ΠΑΙΣΔΑΠ στην Αγία Παρασκευή, οι οποίες απετράπησαν μετά το ψήφισμα του Δ.Σ., αλλά και κατόπιν οργανωμένων κινητοποιήσεων από συλλογικότητες και δημοτικές παρατάξεις, η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής σημειώνει ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό να προσπαθεί να μας πείσει η διοίκηση Ζορμπά ότι για τις απολύσεις ευθύνονται ότι θα λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική αγωγή, ότι μειώθηκε η δυναμικότητα των ΠΑΙΣΔΑΠ και ότι υπήρξε μειωμένος αριθμός αιτήσεων εγγραφής».

Σύμφωνα με την παράταξη τα ανωτέρω είναι απλά η αρχή και όπως αναφέρει «η φετινή χρονιά δεν θα μοιάζει με καμία προηγούμενη, εξαιτίας της πολιτικής και αυτής της κυβέρνησης στην υγεία, την παιδεία και τις εργασιακές σχέσεις. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους γονείς μέσα από τον οργανωμένο αγώνα τους να επιβάλλουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας. Να καταδικάσουν όσους βάζουν πλάτη για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης».

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από την Πολιτεία:

  • Αποκλειστικά κρατικούς – δημόσιους – δωρεάν – σύγχρονους και ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κατάργηση των τροφείων και χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Προσωπικό σταθερό και μόνιμο, επαρκές, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο με ευθύνη του κράτους.
  • Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet