ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Δικαίωμα κάθε παιδιού η προσχολική αγωγή»
Κοινωνία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Δικαίωμα κάθε παιδιού η προσχολική αγωγή»

Στο δικαίωμα κάθε παιδιού στην προσχολική αγωγή αναφέρεται η παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγίας Παρασκευής και ο επικεφαλής της και δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Γκιζιώτης, καλώντας το Σωματείο των Εργαζομένων, τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και τους γονείς, να αγωνισθούν, από την πρώτη μέρα που ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει έξω, όπως επισημαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Δικαίωμα κάθε παιδιού η Προσχολική Αγωγή

Για μία ακόμη χρονιά, εκατοντάδες οικογένειες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα έξοδα φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς των παιδιών τους. Πολλοί είναι αυτοί που αδυνατούν και τα κρατούν στο σπίτι…

Η απόκτηση ενός νέου και σύγχρονου παιδικού σταθμού έρχεται να καλύψει μέρος των αναγκών σε υποδομές καθώς οι περισσότερες είναι επί χρόνια ακατάλληλες για παιδιά και εργαζόμενους, με ακριβά ενοίκια. Όμως η Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού και υποχρέωση της πολιτείας.

Φέτος, η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ανά παιδί μειώθηκε και πάλι με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντί να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση των εργαζομένων, να επανέλθει το ωράριο των 6 ωρών για τους παιδαγωγούς, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι σταθμοί, κυριαρχούν οι πρακτικές των 2μηνων συμβάσεων, τα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, η υπερφόρτωση των τμημάτων. Η ανάγκη για δωρεάν αγωγή και φροντίδα του παιδιού γίνεται πεδίο εμπορικής δραστηριότητας, εντείνει την ανασφάλεια και την αγωνία της οικογένειας, τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις αντίστοιχες δομές.

Η κυβέρνηση με εργαλείο τη λεγόμενη αξιολόγηση εργαζομένων και δομών, οδηγούν στο κλείσιμο αναγκαίες κοινωνικές υπηρεσίες και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους. Το πέρασμα των αντίστοιχων υπηρεσιών στους ιδιώτες, στις ΜΚΟ, στις λεγόμενες κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις των ανέργων – απολυμένων θα σημάνει την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ενδεχόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών για το παιδί και την οικογένεια.

Η ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων των δήμων, οι απολύσεις των εργαζομένων δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους δήμους. Αυτή η κατάσταση αφορά πρώτα και κύρια την εργατική – λαϊκή οικογένεια και ενιαία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης για περικοπή των κοινωνικών παροχών θα μας βρει απέναντί της, στον δρόμο του αγώνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής καλεί το σωματείο των εργαζομένων, τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, μαζί με τους γονείς, από την πρώτη μέρα που ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί να αγωνισθούν ώστε κανένα παιδί να μη μείνει έξω, να στελεχωθούν με το απαραίτητο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, να διευρυνθούν και να χρηματοδοτηθούν γενναία οι δημοτικές δομές για το παιδί και την οικογένεια. Διεκδικούμε να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε δημόσιους και δωρεάν παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, να δημιουργηθούν και να στηριχτούν νέες, σύγχρονες δομές για το παιδί και τη λαϊκή οικογένεια.

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

η Γραμματεία και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Γκιζιώτης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet