ΛΑ.ΣΥ. Αγίας Παρασκευής: Αντί η κυβέρνηση να προστατέψει την υγεία των Ρομά, στέλνει τα ΜΑΤ στον καταυλισμό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Αγίας Παρασκευής: Αντί η κυβέρνηση να προστατέψει την υγεία των Ρομά, στέλνει τα ΜΑΤ στον καταυλισμό

«Αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να επιτάξει μεγάλες ιδιωτικές μονάδες υγείας, ώστε να εξασφαλιστούν η ασφαλής νοσηλεία και η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων, στέλνει τα ΜΑΤ στον καταυλισμό των Ρομά, μετά τις εξελίξεις με την εμφάνιση κρουσμάτων», όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής σημειώνει τα εξής:

Τα Κέντρα Υγείας στο Κάτω Χαλάνδρι, όπως και στην Αγία Παρασκευή είναι υποστελεχωμένα. Όμως η υγεία δεν είναι ατομική ευθύνη ούτε η υγειονομική περίθαλψη εμπόρευμα.

Οι Ρομά αποτελούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, που, εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης, βρίσκεται ακόμα πιο εκτεθειμένη στον ιό. Από τοn Δεκέμβριο του 2019 υπάρχει τυπικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ρομά, από το οποίο, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ.

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας:

  • Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τη διάθεση του αναγκαίου προσωπικού για την καθημερινή παρακολούθηση της υγείας των κατοίκων του καταυλισμού. Να υπάρχει σε μόνιμη βάση κινητή μονάδα Υγείας.
  • Να ενισχυθεί τώρα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.
  • Να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία αλλά και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης προς τους κατοίκους της συνοικίας. Να παρασχεθούν δωρεάν μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, χλωρίνες και σαπούνια.
  • Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει απλήρωτος, να εξασφαλιστεί ειδική άδεια για όσο χρειαστεί.
  • Ένταξη των Ρομά στην εργασία, σε μια κοινωνία όπου η εργασία θα αποτελεί δικαίωμα για όλον τον πληθυσμό. Εξασφάλιση στέγης και όρων ζωής που θα ανταποκρίνονται στις δυνατότητες της εποχής μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet