Λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας εντός του δημαρχείου Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας εντός του δημαρχείου Αγ. Παρασκευής

Τη σύσταση και λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας εντός του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε συνεδρίασή του την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «Η Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου μεριμνά υποχρεωτικά για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων, για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, για την ίδρυση και λειτουργία δημοτικού ή διαδημοτικού κυνοκομείου, για τη συγκρότηση συνεργείου περισυλλογής και μεταφοράς των ζώων που ελέγχεται από τον κτηνίατρο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, για τη συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, για τη συγκρότηση Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής και για την ένταξη του Δήμου στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει την ευθύνη για την επίβλεψη και φροντίδα των επανεντασσόμενων ζώων, δημιουργεί δίκτυο ενημέρωσης πολιτών για τα ζώα που διατίθενται για υιοθεσία, διευθετεί θέματα δωρεάν στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων και εποπτεύει την ίδρυση και λειτουργία κτηνιατρείων και καταφυγίων των Φιλοζωικών Σωματείων και Ενώσεων.

»Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι από τους πρώτους Δήμους που αποφασίζει τη σύσταση και λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας – Λειτουργία Προγράμματος Περισυλλογής και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4235/2014».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet