Λ. Παπασταθόπουλος: Όχι άλλα ψέματα για τον θερινό κινηματογράφο Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Λ. Παπασταθόπουλος: Όχι άλλα ψέματα για τον θερινό κινηματογράφο Αγ. Παρασκευής

Παρέμβαση για τον άνοιγμα του θερινού δημοτικού κινηματογράφου Δήμου Αγίας Παρασκευής «Θαν. Βέγγος» κάνει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) Λεωνίδας Παπασταθόπουλος.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Παπασταθόπουλος αναφέρει:

Σε τελευταία του ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα όσο αφορά τον θερινό κινηματογράφο, κατηγορώντας μάλιστα τον Γ. Σταθόπουλο για παραπληροφόρηση και πιθανό σαμποτάρισμα.

Λοιπόν, μια μια οι αλήθειες που απαντούν και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις.

Α. Ζήτησε τη γνώμη μας όπως λέει και απαντήσαμε επισήμως, ως οφείλαμε, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 23 Απριλίου, οπότε υπήρχαν και όλες οι πληροφορίες για το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων, όπου κατηγορηματικά δηλώσαμε ότι μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές, προτείνοντας και συγκεκριμένες λύσεις.

Β. Στις 7 Μαΐου, σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., καταψηφίσαμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού διότι αφαιρούσε τα χρήματα από τον κωδικό του κινηματογράφου και τα μετέφερε σε άλλες χρήσεις. Σε επίμονες ερωτήσεις με ποια απόφαση του Δ.Σ. δεν θα γίνει εφέτος, η απάντηση ήταν ότι είναι απόφαση της δοίκησης. Ευτυχώς υπάρχουν πρακτικά.

Γ. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες που άρχισαν να εκπέμπονται από πολλούς κατοίκους και μη, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΠΑΟΔΑΠ που αφαιρούσε τα χρήματα ψηφίστηκε και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στις 12 Μαΐου.

Δ. Σε δήλωσή του στο Δημοτικό συμβούλιο ο κ. Ζορμπάς, κάνοντας χρήση και της ιατρικής του ιδιότητας, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στην λειτουργία του κινηματογράφου.

Ε. Σε κοινή ανακοίνωση, οι κ.κ. Παπασπύρου – Ζορμπάς (οι υπογραφές είναι εκτός των δημοτικών και των επαγγελματικών ιδιοτήτων, συνταγματάρχης και γιατρός) αναφέρεται ότι δεν υπάρχει για φέτος δυνατότητα ούτε καν μεταφοράς σε άλλο χώρο, πραγματικότητα που γνωρίζει ο κ. Σταθόπουλος που «παρότι γιατρός» συνεχίζει να επιμένει για τη λειτουργία του κινηματογράφου.

Τι συμβαίνει τελικά;

  • Δεν θέλουν και δεν μπορούν!
  • Δεν θέλουν ελεύθερους δημόσιους χώρους που κάθε άνθρωπος θα μπορεί να έχει πρόσβαση!
  • Δεν θέλουν δημοκρατικές διαδικασίες που οι αποφάσεις θα παίρνονται με διάλογο!
  • Δεν θέλουν δωρεάν ελεύθερες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.
  • Δεν θέλουν και δεν μπορούν να τα οργανώσουν και γι’ αυτό προσπαθούν να τα δώσουν όλα σε εταιρείες.

Όμως βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους την κοινωνία, όπως στα ΜΑΤ στην πλατεία, στον θερινό κινηματογράφο και τι κάνουν; «Στρίβειν διά του αρραβώνος»! Είχαμε λέει το σχέδιο, αλλά το κρατούσαμε μυστικό. Και άκουσον άκουσον, αν δεν γίνει, θα φταίει ο Σταθόπουλος!

Ακούστε, ο θερινός κινηματογράφος είναι ένα δώρο και παρά τις όποιες αδυναμίες, αποτελεί μια εξαιρετική δραστηριότητα και διέξοδο για χιλιάδες πολίτες. Θέλει όμως και κόπο και τρόπο. Δυστυχώς όμως εσείς δεν έχετε τίποτα από τα δύο. Ευτυχώς που το μόνο που υπολογίζετε είναι το πολιτικό κόστος.

Πολλά ήταν τα ψέματα που είπατε ως εδώ, ας πείτε και μια αλήθεια κι ας πέσει στο γιαλό!

Υ.Γ.: Όσοι έχετε αμφιβολίες για τους δημοσίους χώρους μετά την πλατεία και τον κινηματογράφο, κάντε υπομονή. Σε λίγες μέρες έρχεται το καλλίτερο!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet