Μέτωπο (όχι και τόσο αρραγές) για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου
Κοινωνία

Μέτωπο (όχι και τόσο αρραγές) για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου

Σχεδόν έως τα μεσάνυχτα διήρκεσε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2014, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία της πόλης, αλλά και γενικότερα το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Αφορμή στάθηκε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης για «συζήτηση και λήψη απόφασης επί των αιτηματων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής».

Αίθουσα συνεδριάσεων (άποψη 1)Αίθουσα συνεδριάσεων (άποψη 3)

Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας ΠαρασκευήςΜέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα συνεδριάσεων, από μέλη της Ένωσης και γονείς που αγωνιούσαν για το μέλλον των σχολείων της πόλης, η πρόεδρος Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα ανέπτυξε λεπτομερώς τα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της πόλης, αλλά και τις σοβαρές δυσμενείς ανατροπές στο συνολικό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, καταθέτοντας στο τέλος σχετικό ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί στα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομίας.

Τοποθέτηση επί του θέματος έκανε και η γενική γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής», Μάγια Σταυροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στις «πληγές» των σχολικών υποδομών της πόλης (υποχρηματοδότηση, κτηριακό πρόβλημα κ.λπ.), ζητώντας από τη δημοτική αρχή να σταθεί φυσικός σύμμαχος στον αγώνα κατά της «βαρβαρότητας» που βιώνει το εκπαιδευτικό σύστημα και η οποία -όπως είπε- «νικιέται μόνο με συντονισμένο αγώνα».

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από πλευράς δημοτικών συμβούλων, κόντρα μεταξύ της διοίκησης και παρατάξεων της μειοψηφίας και τελικώς η κατά πλειοψηφία ψήφιση του ψηφίσματος και η απόφαση για συγκέντρωση γονέων, μαθητών και αιρετών, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, έξω από τα γραφεία της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαιδευσης, μετά το τέλος των μαθημάτων (πρόταση του επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ανδρέα Γκιζιώτη).

Αίθουσα συνεδριάσεων (άποψη 1)

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της ψηφοφορίας η παράταξη του τέως δημάρχου Βασίλη Ζορμπά ψήφισε «λευκό», με εξαίρεση την κ. Ευπρέπεια Καψοκεφάλου που έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση, για να διαπιστώσει τις προθέσεις της στα θέματα παιδείας στην πόλη» και τον κ. Σωτήρη Ησαΐα, ο οποίος απείχε της ψηφοφορίας (σ.σ. είχε δηλώσει την πρόθεσή του, εάν δεν αποσύρονταν δύο εκφράσεις της Ένωσης Γονέων που, κατά τη γνώμη του, προσέβαλαν το Σώμα των δημοτικών συμβούλων, ότι δεν θα ψήφιζε το ψήφισμα).

Παναγιώτης Γκόνης: «Κάνουμε αγώνα δρόμου για την επίλυση των προβλημάτων»

Παναγιώτης ΓκόνηςΟ εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Παιδείας του Δήμου ξεκίνησε την τοποθέτησή του με την παρατήρηση ότι κάθε χρόνο τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων αυξάνονται, κάτι που δείχνει ότι τα προβλήματα των σχολείων συσσωρεύονται. Ο κ. Παναγιώτης Γκόνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να στηρίζει τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, επιχειρεί να φορτώσει τα βάρη στην Αυτοδιοίκηση». Παρ΄ όλα αυτά, όπως είπε, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλυθούν τα περισσότερα προβλήματα της τοπικής σχολικής κοινότητας, αλλά θα χρειαστεί και η στήριξη της κεντρικής διοίκησης, καθώς «ως Δήμος κάνουμε πραγματικά αγώνα δρόμου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα δημοτική αρχή δεσμεύεται για:

1. Τη μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.
2. Την επίλυση των περισσότερων από τα 230 αιτήματα που κατέγραψαν τα στελέχη του Δήμου, μέσω επισκέψεών τους σε σχεδόν όλα τα σχολεία (όπως είπε το 80% έχουν ήδη επιλυθει, ενώ για τα υπόλοιπα δρομολογούνται λύσεις, αλλά για κάποια από αυτά θα χρειαστεί και η συνδρομή του υπουργείου).
3. Την επίλυση του ιδιοκτησιακού, σε συνεργασία με την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων).
4. Ανεγέρσεις σχολείων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και διάθεση ιδίων πόρων (κυρίως από τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων).
5. Τη βελτίωση των παρεχόμενων αθλητικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΠ.
6. Την «απεμπλοκή» του θέματος με τους θεατρολόγους από το 7ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου έχει «κολλήσει».
7. Τη στήριξη από πλευράς Δημοτικής Βιβλιοθήκης οποιασδήποτε ανάγκης και δράσης αφορά στις σχολικές μονάδες.
8. Τη διεύρυνση των απογευματινών δραστηριοτήτων στα σχολεία της πόλης.
9. Την εξεύρεση λύσης στο θέμα της δημιουργικής απασχόλησης.
10. Την αντιμετώπιση του μέγιστου θέματος της καθαριότητας των σχολείων (τόνισε ότι ο Δήμος έχει πενιχρές δυνατότητες και το θέμα θα έπρεπε να αφορά στο αρμόδιο υπουργείο).

Ο κ. Π. Γκόνης διαβεβαίωσε την Ένωση Γονέων και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ότι ο Δήμος θα είναι πάντα «παρών» στους αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολικών μονάδων της πόλης, τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να επιλυθούν διά μιας, αλλά θα ενταχθούν σε ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης.

Επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις συναδέλφων του, επεσήμανε ότι τα χρήματα που διατίθενται για τα σχολεία της πόλης προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τους πόρους ΣΑΤΑ (αφορούν αποκλειστικά εργολαβίες για τα σχολεία) και τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ), ο οποίος μπορεί να αποδοθεί στις Σχολικές Επιτροπές, καθώς και για την πραγματοποίηση έργων συντήρησης στα σχολεία. Εν συνεχεία, παραδέχθηκε ότι το κόστος για τις κτηριακές υποδομές που απαιτούνται είναι μεγάλο, όπως επίσης κι αυτό για τη διευθέτηση όλων των προβλημάτων που ο ίδιος θα επιθυμούσε να επιλύσει σε ό,τι αφορά τα σχολεία της πόλης, το οποίο και προσδιόρισε στα 3 εκατ. ευρώ.

Βασίλης Ζορμπάς: «Τα όμορφα, τα λόγια, τα μεγάλα»

Βασίλης ΖορμπάςΟ τέως δήμαρχος, με αφορμή σχόλιο του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου στη δική του θητεία, συνέστησε στη νέα δημοτική αρχή να μην ολοκληρώσει τη θητεία της κάνοντας μόνο συγκρίσεις με την προηγούμενη διοίκηση. Εν συνεχεία, ο κ. Βασίλης Ζορμπάς ευχήθηκε να επιλυθούν από τη νέα διοίκηση όλα τα αιτήματα που υπέβαλε η Ένωση Γονέων, αν και άφησε να εννοηθεί ότι πολύ δύσκολα θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, ιδιαίτερα στο σκέλος των κτηριακών υποδομών.

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε ως «αρχιψεύταρο» όποιον κατηγορεί τον ίδιο ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ τον πρώην ΟΣΚ, αναφέροντας συγκεκριμένες επαφές που είχε με στελέχη του Οργανισμού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των γυμναστών που προς το παρόν εργάζονται χωρίς συμβάσεις και εάν συμβεί κάποιο ατύχημα, κάποιοι θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όπως είπε ο κ. Β. Ζορμπάς, τα προβλήματα των σχολείων ήταν για χρόνια γνωστά και δεν τα «ανακάλυψαν» τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής που επισκέφτηκαν τις σχολικές μονάδες, ενώ η συνολική επίλυσή τους απαιτεί ποσά ύψους 3 έως 4 εκατ. ευρώ, τα οποία «είναι αδύνατον να εξευρεθούν στην παρούσα φάση», προσθέτοντας ότι όλα όσα υπόσχεται η δημοτική αρχή ταιριάζουν στο τραγούδι «τα όμορφα, τα λόγια, τα μεγάλα…».

Βασίλης Γιαννακόπουλος: «Εφικτά τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων»

Βασίλης ΓιαννακόπουλοςΟ επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, αφού χαρακτήρισε ως «το πιο ζωντανό κύτταρο της πόλης» την Ένωση Γονέων, την οποία και συνεχάρη για τη δράση της, εκτίμησε ότι, χάρη στις παρεμβάσεις της, τα πράγματα στα σχολεία της πόλης είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος προειδοποίησε ότι χρειάζεται διαρκής αγώνας διεκδίκησης, προκειμένου να διατηρηθεί το σημερινό επίπεδο, αλλά και να βελτιωθούν τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, καλώντας τη νέα δημοτική αρχή να οριοθετήσει τους στόχους σε βάθος χρόνου, αποφεύγοντας τους «πρόωρους απολογισμούς, που εμένα τουλάχιστον με ανησυχούν».

Ο κ. Β. Γιαννακόπουλος θεώρησε ότι η διοίκηση «ανεβάζει πολύ τον πήχη στην Παιδεία», αλλά την ίδια στιγμή συμφώνησε μαζί της στα προωθούμενα έργα και δεσμεύσεις της, προσθέτοντας ότι όλα όσα ζητεί η Ένωση Γονέων είναι «εφικτά» και μεγάλος μέρος τους μπορεί να λυθεί εντός του 2015, τα δε υπόλοιπα να δρομολογηθούν σε συγκεκριμένο πλαίσιο στο άμεσο μέλλον.

Ανδρέας Γκιζιώτης: «Πάρτε σαφή θέση κι αναλάβετε συγκεκριμένες δεσμεύσεις»

Ανδρέας ΓκιζιώτηςΟ επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ άρχισε την τοποθέτησή του δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη μαζική συμμετοχή πολιτών στη συνεδρίαση του Σώματος. Εν συνεχεία, ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης ανέφερε ότι «αυτό που ακούσαμε μέχρι τώρα από τη δημοτική αρχή είναι για επισκέψεις στα σχολεία, για καταγραφή προβλημάτων, αλλά και για αδυναμία επίλυσής τους», την ώρα που «6.500 μαθητές απαιτούν λύση».

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που δημιουργούνται στην εκπαίδευση από το «νέο σχολείο», που -όπως τόνισε- υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση και μετατρέπει τους μαθητές σε «αναλώσιμα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, ακόμη, στις 15.000 και πλέον, χαμένες ώρες εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, στις «άθλιες συνθήκες διδασκαλίας, στα 28άρια τμήματα», στις καταργήσεις σχολείων, στους κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και στο αυταρχικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Παιδεία.

Απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, δήλωσε ότι -στην παρούσα κατάσταση- ένας οικογενειάρχης θα έκοβε από παντού για να στηρίξει το παιδί του και κάτι ανάλογο οφείλει να πράξει και ο Δήμος. Απαίτησε δε να λυθούν «αύριο» κάποια εκ των προβλημάτων της σχολικής κοινότητας που ντροπιάζουν τον Δήμο, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στη μη πρόβλεψη ειδικής τουαλέτας για μαθητή ΑμΕΑ, ο οποίος αναγκάζεται να πηγαίνει σπίτι του για να ικανοποιήσει τις φυσικές ανάγκες του και μετά, εάν προλάβει, να επιστρέψει στο σχολείο του(!)

Ο κ. Α. Γκιζιώτης είπε προς τη δημοτική αρχή ότι «τα τηλεφωνήματα σε υπουργούς και οι διαμαρτυρίες δεν λύνουν το πρόβλημα», καλώντας σε μαζική κινητοποίηση γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή του Δήμου (κάλεσε τη διοίκηση να ζητήσει το κλείσιμο των σχολείων την προσεχή Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης).

Κατά την πορεία της συζήτησης και με αφορμή τον χαρακτηρισμό «ντροπή» που του απηύθηνε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Β. Ζορμπά, Σ. Ησαΐας (σ.σ. είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στον «κομματικό λόγο» της εκπροσώπου του Συλλόγου «Ο Περικλής», στη συμπερίληψη κάποιων εκπαιδευτικών στις λίστες αυτών που έβγαζαν χρήματα στο εξωτερικό, ενώ είχε διαφωνήσει με τις καταλήψεις, που δημιουργούν, εκτός από ζημίες στη δημόσια περιουσία και νέες γενιές ανέργων), με αφορμή το κάλεσμά του για κλείσιμο των σχολείων, ο κ. Α. Γκιζιώτης δήλωσε ότι «ντρέπομαι που υπάρχουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές που ανέχονται όλας όσα συμβαίνουν χωρίς να αντιδρούν και ντρέπομαι που υπάρχουν εργαζόμενοι σαν τον κ. Ησαΐα, που όχι μόνο αποδέχονται, αλλά και υποστηρίζουν την υπάρχουσα κατάσταση».

Τέλος, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι κινείται στο στενό πλαίσιο που της επιβάλλει η κεντρική εξουσία, ρωτώντας ειρωνικά εάν σήμερα είναι με «το μανιφέστο των 20 δημάρχων» ή όχι. Μάλιστα, κάλεσε έντονα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στην αίθουσα να πάρουν θέση πάνω στο θέμα και να εξηγήσουν εάν έχουν διάθεση να διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων στη σχολική κοινότητα της πόλης, κατηγορώντας τους ότι δεν επιθυμούν να «βάλουν ψηλά τον πήχη» για να μη δεσμεύσουν μία πιθανή κυβέρνηση του κόμματος της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης: «Αφήστε τους πανηγυρισμούς και τις θραμβολογίες»

Αλέξανδρος ΜουστόγιαννηςΑπό την πλευρά της παράταξης ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ο επικεφαλής της Αλέξανδρος Μουστόγιαννης είπε ότι κάθε χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει ομόφωνα τις θέσεις της Ένωσης Γονέων, αλλά αυτό δεν αρκεί, καθώς απαιτείται ουσιαστική στήριξη του αγώνα της για την αναβάθμιση των σχολείων της πόλης. Στη συνέχεια κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι στερείται στρατηγικής και κινείται με προχειρότητα στο συγκεκριμένο θέμα, καλώντας την να αφήσει «τους πανηγυρισμούς και τις θριαμβολογίες, όπως έκανε στους αγιασμούς των σχολείων» και «να μην τσαντίζεται με την κριτική που της ασκεί η αντιπολίτευση», ενώ της «χρέωσε» ότι «τάζει λαγούς με πετραχήλια, όπως κάνει και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο».

Ο κ. Αλ. Μουστόγιαννης πρότεινε στη διοίκηση να ενοποιήσει τις «σπαστές μελέτες» που έχει στο Τεχνικό Πρόγραμμά της, ώστε αυτές να ανέλθουν στο 1 εκατ. ευρώ, και μετά την έκπτωση που θα προκύψει το εναπομείναν ποσό να πάει σε έργα για τα σχολεία (σ.σ. επρόκειτο για πρόταση που πρώτος έκανε ο τέως δήμαρχος Β. Ζορμπάς), όπως επίσης και να υπογράψει συμβάσεις εθελοντικής εργασίας με τους γυμναστές, ώστε να μην προκύψει πρόβλημα καθώς αυτή τη στιγμή το καθεστώς συνεργασίας τους με τον Δήμο είναι στον «αέρα».

Σπύρος Αλεξίου: «Μόνος ρεαλιστικός δρόμος, η ανατροπή»

Σπύρος ΑλεξίουΓια κατάσταση – «κόλαση» για τους μαθητές, εξαιτίας των υλοποιούμενων πολιτικών για το «νέο λύκειο» έκανε λόγο, στην αρχή της τοποθέτησής του, ο εκπρόσωπος της κίνησης ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ. Ο κ. Σπύρος Αλεξίου μίλησε για χιλιάδες παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, εξαιτίας των προαναφερόμενων πολιτικών, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τις «φτωχογειτονιές της Αττικής».

Όπως είπε, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Παιδεία, με τη μετατροπή των σχολείων σε εξεταστικά κέντρα, την υποχρηματοδότηση, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, της εθελοντικής εργασίας με «μόρια» αντί μισθού, δεν είναι απόρροια της «αμετροέπειας» κάποιων υπουργών, αλλά έχουν προαποφασισθεί σε άλλα κέντρα, όπως στη Σύνοδο της Μπολόνια.

Ο κ. Σπ. Αλεξίου τάχθηκε υπέρ του να συνεχισθούν και να ενταθούν οι καταλήψεις των μαθητών και κάλεσε τον Δήμο να προστατεύσει τους μαθητές, καθώς -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- όταν το μαθητικό κίνημα γιγαντώνεται, τότε εμφανίζονται οι «γνωστοί κουκουλοφόροι», για να δικαιολογήσουν την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών.

Απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής των ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ τόνισε ότι με «προϋπολογισμούς φτώχειας και μιζέριας» δεν λύνονται τα προβλήματα της Παιδείας στην πόλη, την κατηγόρησε, για άλλη μια φορά, για την πολιτική χαμηλών δημοτικών τελών που ακολουθεί έναντι των μεγάλων επιχειρήσεων στην Αγία Παρασκευή και την κάλεσε να σταθεί στο πλευρό της σχολικής κοινότητας. Όπως είπε, για τον ίδιο ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος «να σταματήσει η σημερινή κατοφόρα στην εκπαίδευση» είναι όχι η υποταγή, αλλά η πλήρης ανατροπή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.

Τέλος, με αφορμή σχετική αναφορά του δημάρχου, ο κ. Σπ. Αλεξίου χαρακτήρισε «κρίμα για μία παράταξη που θέλει να έχει αναφορά στην Αριστερά να μιλά για λαϊκισμό, όπως ακριβώς κάνει η Ν.Δ. όταν απαντά σε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς και στον Δήμο και την Περιφέρεια φαίνεται η πολιτική που θα ακολουθήσετε, καθώς ψηφίσατε τους προϋπολογισμούς από κοινού με τις προηγούμενες διοικήσεις».

Γιάννης Σταθόπουλος: «Είστε ικανοί μόνο για ισοπεδωτική κριτική»

Γιάννης ΣταθόπουλοςΟ δήμαρχος της πόλης ξεκίνησε τις αναφορές του στο θέμα με τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στα σχολεία, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, στελέχη της δημοτικής αρχής. Μάλιστα, όπως ανέφερε, σε κάποια από αυτά ήταν η πρώτη φορά που εμφανίζονταν άνθρωποι του Δήμου, ενώ αντίστοιχη κατηγορία κατά της πρώην δημοτικής αρχής έκανε και για το θέμα των συνεννοήσεων με τον πρώην ΟΣΚ, για τα θέματα των σχολικών κτηρίων.

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος ξεκαθάρισε εξαρχής ότι η Παιδεία αποτελεί αξιακή αρχή για τη διοίκησή του, διαφορετικά «δεν έχει κανένα νόημα να είμαστε δημοτική αρχή». Εν συνεχεία, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετέφερε τις αρμοδιότητες για τα σχολεία στους δήμους, χωρίς αντίστοιχη μεταφορά πόρων και τόνισε ότι η διοίκησή του παρέλαβε «στάσιμες υποδομές» σε ό,τι αφορά τα σχολεία της πόλης, δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση.

Ο δήμαρχος «κάρφωσε» επανειλημμένως τον προκάτοχό του, τόσο για την ανυπαρξία επικοινωνίας με τον πρώην ΟΣΚ, όσο και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον ΦΗΧ τα προηγούμενα χρόνια, αντιπαραβάλλοντας τη συγκεκριμένη πολιτική με τα όσα η δική του διοίκηση έχει κάνει σε «μόλις 2,5 μήνες διοίκησης».

Ο κ. Γ. Σταθόπουλος καταφέρθηκε και κατά της αναφοράς του κ. Σπ. Αλεξίου στα δημοτικά τέλη, λέγοντας ότι «αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού», καθώς -όπως ανέφερε- όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί μία διοίκηση να κάνει «διαχωρισμό κατηγοριών σε ό,τι αφορά την επιβολή των τελών». Επίσης, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι η δημοτική αρχή δεν τοποθετήθηκε επί του πολιτικού σκέλους της υπόθεσης, κατηγορώντως με τη σειρά του «ορισμένους» που «δεν είναι διατεθειμένοι να ακούσουν, αλλά μόνο να κάνουν ισοπεδωτική κριτική». Εν συνεχεία διευκρίνισε, ότι «το ρεαλιστικό δεν σημαίνει συμβιβασμένο», προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί, «δουλεύοντας ατελείωτες ώρες», να δώσει λύσεις στις πολλές και χρονίζουσες εκκρεμότητες που άφησε πίσω της η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο κ. Γ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στα 500.000 ευρώ που θα διατεθούν για κτηριακές υποδομές σχολείων στην πόλη, για την αποκατάσταση των «διαταραγμένων σχέσεων» που υπήρχαν με την Ένωση Γονέων, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχουν πάντοτε «ανοιχτές πόρτες κι ανοιχτά αυτιά» στον Δήμο για όλους τους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet