Μεγαλειώδης νίκη της Ένωσης και του γονεϊκού κινήματος υπέρ των παιδιών της της Αγίας Παρασκευής για τα πρ. Εκπαιδευτήρια Μακρή
Κοινωνία

Μεγαλειώδης νίκη της Ένωσης και του γονεϊκού κινήματος υπέρ των παιδιών της της Αγίας Παρασκευής για τα πρ. Εκπαιδευτήρια Μακρή

Στις 18 Φεβρουαρίου 2021 δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθ. 1334/2021 Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή της ιδιοκτήτριας του Ο.Τ. 119 (πρ. εκπαιδευτήρια Μακρή) για την άρση του ρυμοτομικού βάρους ως χώρου σχολείου από το εν λόγω ακίνητο και έγινε δεκτή η Παρέμβαση που άσκησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, μαζί με πλήθος γονέων μαθητών από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Όπως σημειώνει η Ένωση, κατ’ αρχήν είναι σημαντικό και θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Δικαστήριο αναγνώρισε άμεσο έννομο συμφέρον στην Ένωση και τους γονείς που προσέφυγαν, καθώς έγινε δεκτό ότι υφίστανται άμεση βλάβη από την τυχόν άρση της απαλλοτρίωσης, λόγω της στέγασης των παιδιών τους «σε απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού ή και μέσα σε κοντέινερ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Απόφαση.

«Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να  αποδείξουμε στο Δικαστήριο το οξυμένο πρόβλημα σχολικής στέγης στην πόλη της Αγίας Παρασκευής και αυτό να αποτυπωθεί ρητά στην Απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Απόφαση γίνεται ειδική μνεία στο αποδεικτικό υλικό που προσκομίσαμε, μεταξύ των οποίων και φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει αδιαμφισβήτητα την κατάσταση των σχολείων μας» τονίζει ο φορέας των γονιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet