Κατάνυξη, αλλά και λαϊκό γλέντι για την Πολιούχο Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Κατάνυξη, αλλά και λαϊκό γλέντι για την Πολιούχο Αγία Παρασκευή

Με λαμπρότητα, σημαιοστολισμό της πόλης, φωταγώγηση των δημοσίων κτηρίων, με παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στη Θεία Λειτουργία και περιφορά της εικόνας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και με συμμετοχή πλήθους κόσμου όλων των ηλικιών, γιόρτασε η Αγία Παρασκευή την Πολιούχο της.

Περιφορά εικόνας στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής
Περιφορά εικόνας στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής

Το Σάββατο μετά την περιφορά της εικόνας ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση – συναυλία στην πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» στο Κοντόπευκο που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Το μουσικό συγκρότημα με τον Βασίλη Σαλταγιάννη, την Έφη Καραγιάννη και εξαμελή ορχήστρα καταχειροκροτήθηκε για το μουσικό  ταξίδι με λαϊκά, ρεμπέτικα, σμυρναίικα, παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια ενταγμένα μαζί σε ένα ποιοτικό διασκεδαστικό πρόγραμμα που παρουσίασε. Οι εκατοντάδες κάτοικοι που συμμετείχαν απόλαυσαν το κέρασμα και το κρασί που πρόσφερε δωρεάν ο Δήμος και χόρεψαν και διασκέδασαν ως αργά τη νύχτα.

Με συναυλία γιόρτασε η Αγία Παρασκευή τη μνήμη της πολιούχου της,
Με συναυλία γιόρτασε η Αγία Παρασκευή τη μνήμη της πολιούχου της,

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και έκανε σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Γαβράς, ο πρ. δήμαρχος Β. Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι Σπ. Παπαγεωργίου, Ι. Σιδέρης και Κ. Χατζηανδρέου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Αϊδίνη, Γ. Λογοθέτης, Σωτ. Παπαμιχαήλ, Στ. Ψύλλα, Σωτ. Ησαΐας και Αλ. Μουστόγιαννης, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Φέτος η κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου και Γιαβάση, ήταν για πρώτη φορά χωρίς πάγκους μικροπωλητών και γεννήτριες με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν άνετα οι πολίτες οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, κατέκλυσαν τα καταστήματα της περιοχής που είχαν μεγαλύτερη κίνηση από άλλες χρονιές.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με ανακοίνωσή του ευχαριστεί ιδιαίτερα τις Υπηρεσίες του Δήμου και όλους όσοι δούλεψαν για τη λειτουργία του πανηγυριού όπως και την άμεση καθαριότητα των οδών και πλατειών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet