Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η εκδήλωση της Νίκης των Πολιτών στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η εκδήλωση της Νίκης των Πολιτών στην Αγία Παρασκευή

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών έγινε η εκδήλωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νίκη των Πολιτών στον πεζόδρομο της Κεντρικής Πλατείας Αγ. Παρασκευής.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Σταθόπουλος, τέως δήμαρχος και επικεφαλής της Νίκης των Πολιτών είπε:

«Σήμερα αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι δεν κάνουμε μία συνηθισμένη παραταξιακή εκδήλωση. Σας έχουμε καλέσει, λίγο πριν τις διακοπές (για όσους τα καταφέρουν), σε μία βραδιά χαλαρή με μουσική, κουβέντες και κέφι. Και βεβαίως δεν είναι τυχαίο το σημείο που διαλέξαμε. Είμαστε στο πεζοδρομημένο κομμάτι της οδού Γιαβάση που το χαίρονται πολλοί, εδώ και καιρό. Ήταν μία πρωτοποριακή μας απόφαση που όπως θυμάστε το δοκιμάζαμε κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή βράδυ, τα πρώτα χρόνια της δημαρχίας μας και το προχωρήσαμε επίσημα στη συνέχεια μαζί με ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων πέριξ της πλατείας όπως και με ζευγάρια υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε τρία σημεία της πλατείας. Έχει πετύχει το εγχείρημα.

Έχει δώσει ζωή και χαρά σε όλες τις ηλικίες. Σήμερα, λοιπόν, κάνουμε από την πλευρά μας, κάτι σαν επίσημα εγκαίνια του πεζόδρομου (μοναδικού στον Δήμο, αλλά και ευρύτερα τα τελευταία χρόνια) χωρίς να κόβουμε κορδέλες και ούτε να βάζουμε μαρμάρινες πλάκες ματαιοδοξίας. Και λέμε, επίσης, ότι οι πόλεις θέλουν ακόμη περισσότερους χώρους – ανάσες για τους κατοίκους τους, όλων των ηλικιών. Θέλουν πεζοδρόμια, πλατείες, φωτισμό, καθαριότητα, γήπεδα, χώρους πολιτισμού, σχολεία και πολλά άλλα. Στο βάθος του πεζόδρομου βλέπετε το οικόπεδο που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του ιδιόκτητου δημαρχείου για τον Δήμο μας με τρία υπόγεια πάρκινγκ αυτοκινήτων 165 θέσεων. Είναι ένα έργο που πετύχαμε να το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια το 2017 και να δημοπρατηθεί το 2018 στη δημαρχιακή μας θητεία. Επιτρέψτε μου, τέλος, μία αναφορά στο έργο μας, που αφορά στο κτήμα και την οικία Ιόλα: Αποκτήσαμε 7 στρέμματα και την οικία των 1.700 τετραγωνικών μέτρων στον Παράδεισο της Αγίας Παρασκευής και σύντομα δημοπρατείτε η ανάπλαση τους και η ανακατασκευή τους ώστε να έχουμε έναν υπέροχο Πολιτιστικό χώρο-κόσμημα για την πόλη μας και για το μέλλον της.

Δεν κάνω απόψε ομιλία παρουσίασης των έργων μας βέβαια, αλλά δεν μπορώ να μην τονίσω την ξεχωριστή σημασία της πεζοδρομημένης, με ανάπλαση όλων των πέριξ οδών, Κεντρικής Πλατείας και του δημαρχείου και του Ιόλα.

Και τα τρία αυτά έργα είναι τομές καθοριστικές στην Αγία Παρασκευή και μαζί με πολλά άλλα που πετύχαμε σε όλους τους τομείς (δεν είναι η στιγμή να τα αναφέρω), όπως, επίσης, και με όσα ακόμη πρέπει να γίνουν, ο Δήμος μας, η Αγία Παρασκευή μας, η πόλη που έχουμε αφοσιωθεί στην πρόοδο και εξέλιξη της, 25 και πλέον χρόνια θα πορευθεί και θα κερδίσει το αύριο πρώτα από όλα για την νεολαία μας. Εύχομαι αυτή η μουσική βραδιά να οδηγήσει και σε πολλές άλλες, όχι μόνον εδώ αλλά σε όλη την πόλη. Θα τα ξαναπούμε με πολλά νεότερα και εκπλήξεις το φθινόπωρο. Καλή διασκέδαση, καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι».

Ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η δημοτική σύμβουλος Τερψιχόρη Γκιόκα. Στις όμορφες μουσικές εκτελέσεις ήταν ο Δημήτρης, ο Λάζαρος, ο Γιώργος, η Ελευθέρια, ο Δημήτρης και η Ζανέτ Καπούγια με τους μουσικούς της και το άρωμα Λατινικής Αμερικής έφεραν.

Τέλος, η παράταξη σημειώνει μεταξύ πολλών, την παρουσία των μελών της δημοτικής ομάδας και της γραμματείας της Νίκης των Πολιτών, του πρ. προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμου Βλάχου, εκπροσώπων πολλών συλλόγων της πόλης (γειτονιών, αλληλεγγύης, χορευτικών, αθλητικών), πρ. δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, όπως και συλλόγων γονέων κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet