Με παραμύθι του παππού και της γιαγιάς τιμήθηκε η Τρίτη Ηλικία
Κοινωνία

Με παραμύθι του παππού και της γιαγιάς τιμήθηκε η Τρίτη Ηλικία

Την 1η Οκτωβρίου το ΚΑΠΗ του Δήμου Αγίας Παρασκευής, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, διοργάνωσε στον κήπο του Α΄ τμήματος ΚΑΠΗ, επί της οδού Γούναρη 30, εκδήλωση με την ομάδα Ζεύξης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών και σε συνεργασία με το Χέλμειο Νηπιαγωγείο του Δήμου με θέμα «Παραμύθια κάτω από την βελανιδιά με τον Παππού και τη Γιαγιά».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην αδιάκοπη τριαντάχρονη κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη των ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ του Δήμου στην τοπική κοινωνία.

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες του ΚΑΠΗ διηγήθηκαν το παραμύθι της «γριάς βελανιδιάς» που έχει γράψει και επιμεληθεί ένα μέλος του ΚΑΠΗ. Μία ιστορία όπου η γριά βελανιδιά μεταφέρει τις εμπειρίες μιας ζωής σε ένα μικρό κορίτσι που κάθεται κάτω από τον ίσκιο της με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μεταφέρουν οι ηλικιωμένοι τις εμπειρίες τους από γενιά σε γενιά.

Στη συνέχεια όλοι μαζί τραγούδησαν και έπαιξαν στον κήπο και οι κυρίες της ομάδας προσέφεραν στα παιδιά μικρές λιχουδιές που οι ίδιες έφτιαξαν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για επόμενες συναντήσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ζωή Φωτεινού, η διευθύντρια και η προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής, Αντωνία Γκίνη και Λίβια Κανέλλου αντίστοιχα, οι νηπιαγωγοί Βάσω Τζιντάνου και Υβόννη Γερουλάνου, η υπεύθυνη της ομάδας του ΚΑΠΗ – εργοθεραπεύτρια, Λαμπρινή Οικονομίδου, πολλές γιαγιάδες και παππούδες.

Όπως μας προτρέπει η ανακοίνωση του Δήμου: «Ας γίνει αυτή η ημέρα η αφορμή για μία υπενθύμιση σε όλους μας, της μεγάλης προσφοράς και της δοτικότητας αυτών των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, που συνεχώς στηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας ενώ συμμετέχουν ενεργά και πρωτοστατούν σε δράσεις κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης, με τον μοναδικό τρόπο που εκείνοι ξέρουν καλά: με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ».

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας απέστειλε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, σημειώνοντας:

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου (με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1990), αισθανόμαστε την ανάγκη να στρέψουμε τη σκέψη μας στους ηλικιωμένους, που τόσα πολλά τους οφείλουμε.

Παρ΄ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και λόγω των δημοσιονομικών πολιτικών, είναι ακόμη ικανοί/-ές να προσφέρουν στην κοινωνία μας με την πείρα, τις γνώσεις και τα αισθήματα αγάπης και προσφοράς που τους διακατέχουν. Έχει αποδειχθεί ότι η Τρίτη Ηλικία αφιερώνει πολύ περισσότερο χρόνο στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια συνανθρώπων μας.

Η συμβολή ωστόσο των ηλικιωμένων στη σύγχρονη κοινωνία μπορεί να εξασφαλιστεί μόνον εάν οι ίδιοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μία καλή ποιότητα ζωής. Οφείλουμε, λοιπόν, να τους παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, μα πάνω από όλα οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους και να στηρίζουμε όλες τις κοινωνικές υποδομές του Δήμου που τους αφορούν (ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο – Μαγειρείο κ.ά.).

Με σεβασμό και τον οφειλόμενο φόρο τιμής

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet