Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου Αγίας Παρασκευής

Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την κατασκευή του νέου δημαρχιακού μεγάρου Αγίας Παρασκευής. Σήμερα (0/9) το πρωί, μετά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος, Β. Ζορμπάς, παρουσία πρώην δημάρχων, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων και εκπροσώπων της αναδόχου, προχώρησαν στην τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου.

Το νέο δημαρχιακό μέγαρο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 21.080.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ). Το κτήριο θα είναι με σύγχρονες προδιαγραφές και θα συμβάλει στην ενοποίηση των υπηρεσιών που λειτουργούν διάσπαρτα σε κτήρια που ενοικιάζονται και κοστίζουν πάνω από 400 χιλ. ευρώ ετησίως και από την άλλη θα αναβαθμίσει την πολιτιστική λειτουργία του Δήμου, με τη σύγχρονη αίθουσα θεάτρου και εκδηλώσεων που θα διαθέτει.

Επιπλέον θα συμβάλλει στη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο κέντρο της πόλης, καθώς θα διαθέτει χώρο στα τρία υπόγειά του, 7.751τ.μ., με 160 θέσεις στάθμευσης.

Μεταξύ άλλων, το κτήριο θα αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο και τέσσερις ορόφους ανωδομής. Τα τρία υπόγεια στεγάζουν υπόγειο parking, χώρους αποθηκών, αρχείων, μηχανοστασίων, καθώς και χώρους εξυπηρέτησης της λειτουργίας του κτηρίου. Στους υπόγειους χώρους του, και ειδικότερα στα 2ο και 1ο υπόγεια και μέχρι και το ισόγειο του κτηρίου, υπάρχει αμφιθέατρο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Στη τελετή θεμελίωσης παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Βόρειου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Β. Γιαννακόπουλος, Υγείας, Γ. Κεχρής, ο βουλευτής και πρ. υπουργός Γ. Κουμουτσάκος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γ. Σελίμης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σ. Ευσταθόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δήμου Αγ. Παρασκευής, Μ. Κύρκος, οι πρώην δήμαρχοι Γ. Σταθόπουλος και Α. Σιδέρης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Α. Καλογερόπουλος, ο γενικός διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών, Η. Δόλγυρας, ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, Δρ. Π. Ευσταθίου, η ειδική σύμβουλος για θέματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων από εξαρτησιογόνες ουσίες, ψυχικών εξαρτήσεων, Γ. Πίσπα, αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet