Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία σε «πρώτο πλάνο»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία σε «πρώτο πλάνο»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, την Τετάρτη 7 Απριλίου, η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Οικονόμου, σημειώνει ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συνειδητοποιούμε ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής:

Η σημερινή ημέρα φυσικά θα πρέπει να αφιερωθεί στο προσωπικό των υπηρεσιών υγείας όλων των χωρών που αγωνίζονται με αυταπάρνηση για την αντιμετώπιση της COVID-19 και την παροχή φροντίδας στους ασθενείς. Εκεί πλέον έχει πέσει το κύριο βάρος και είναι λογικό, λόγω της παρατεταμένης πανδημίας, ενώ παράλληλα από την εξέλιξη αυτή απειλείται η παγκόσμια πρόοδος της υγείας.

Μπορεί τις τελευταίες δεκαετίες να έγιναν πολλά και να είχαμε σημαντική πρόοδο, αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

Η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία, η καταπολέμηση της αντοχής των μικροβίων, η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των μεταδοτικών ασθενειών, η επιτάχυνση της πρόσβασης σε δοκιμές, φάρμακα και εμβόλια, η εξασφάλιση της υγείας για όλους και η οικοδόμηση ενός καλύτερου περιβάλλοντος υγείας είναι στόχοι για τους οποίους θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μεγάλη προσπάθεια.

Η βελτίωση της υγείας των παιδιών και η βελτίωση της ψυχικής υγείας θα πρέπει να συγκαταλέγονται στις βασικές προτεραιότητες της παγκόσμιας στρατηγικής στον τομέα της υγείας.

Ειδικά για τη χώρα μας η ημέρα αυτή ας μας κάνει πιο υπεύθυνους. Η πίεση στο υγειονομικό μας σύστημα θα ξεπεραστεί εάν τηρήσουμε πιστά τα περιοριστικά και υγειονομικά μέτρα και αν χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της νόσου, όπως οι εμβολιασμοί και η ταυτόχρονη χρήση των test διάγνωσης.

Καλή υγεία σε όλους!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet