Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Κάθε γυναίκα μπορεί να πέσει θύμα έμφυλης βίας – Απαιτούνται δράσεις
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Κάθε γυναίκα μπορεί να πέσει θύμα έμφυλης βίας – Απαιτούνται δράσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου, επισημαίνει ότι απαιτούνται στοχευμένες δράσεις για την πρόληψη, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και στέλνει το δικό της μήνυμα.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Τα στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών, η οποία μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, είναι απογοητευτικά και τονίζουν την αναγκαιότητα να σταματήσει εδώ και τώρα η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γυναικών και κοριτσιών ανά τον κόσμο.

  • 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
  • 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. 
  • 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στοn χώρο εργασίας.

Κάθε γυναίκα μπορεί να πέσει θύμα έμφυλης βίας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, λόγω του εγκλεισμού της κοινωνίας, τέτοια φαινόμενα έχουν γιγαντωθεί και έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες στη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς. Απαιτούνται στοχευμένες δράσεις για την πρόληψη, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μας, σαφή μηνύματα μηδενικής ανοχής απέναντι σε τέτοιας υφής παραβατικές συμπεριφορές και ενίσχυση του Κέντρου Γυναίκας του Δήμου μας. Περισσότερες πράξεις, λιγότερα λόγια και ανακοινώσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet