Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Παραβιάζει τη νομιμότητα η διοίκηση του Δήμου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Παραβιάζει τη νομιμότητα η διοίκηση του Δήμου

Ότι η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής «παραβιάζει τη νομιμότητα» τονίζει η παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία συζητήθηκε η ανάπλαση της πλατείας Άι Γιάννη.

Η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, επισημαίνει τα εξής:

Είχαμε προειδοποιήσει τον δήμαρχο και την Οικονομική Επιτροπή ότι το έργο δεν μπορεί να ακυρωθεί με τη διαδικασία του άρθρου 106 παρ. 2β διότι δεν άλλαξαν ουσιωδώς οι οικονομικές και τεχνικές παράμετροι και σαφώς μας ενδιαφέρει η εκτέλεση του συμβατικού αντικειμένου. Η διοίκηση του Δήμου παράνομα, καταχρηστικά και προσχηματικά με το αρ. πρωτ. 27982/10-10-2019 έγγραφο του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών, προσπάθησε να διαφοροποιήσει το συμβατικό αντικείμενο προκειμένου να προβλέψει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό απαγορεύεται ρητά τόσο από το παραχωρητήριο του δωρητή όσο και από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα μπορούσε όμως να ακυρωθεί και να επαναληφθεί με τη διαδικασία του άρθρου 106 παρ. 2α σύμφωνα με ένα σκεπτικό που λεπτομερώς και γραπτώς καταθέσαμε. Η διοίκηση του Δήμου προφανώς δέσμια υποσχέσεων και ιδιωτικών συμφερόντων μάς αγνόησε επιδεικτικά και προχώρησε σε ακύρωση με το δικό της σκεπτικό. Παραβιάζει συνεχώς τη νομιμότητα όπως έκανε με τη μίσθωση της κεντρικής πλατείας, την απευθείας ανάθεση του στολισμού και την ψήφιση του προϋπολογισμού. Θέματα τα οποία πρέπει να απασχολήσουν τα ελεγκτικά όργανα και πιθανότατα τη δικαιοσύνη.

Η 66/2020 απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών την προσγείωσε στην πραγματικότητα ακυρώνοντας την απόφαση της Ο.Ε. με το σκεπτικό που είχαμε επισημάνει, έλλειψης δηλαδή επαρκούς και ειδικής αιτιολογίας. Και όμως αντί να βάλουν μυαλό και να συμμορφωθούν με τη νομιμότητα, επιμένουν να οδηγήσουν τον Δήμο σε περιπέτεια. Επικαλούνται θέματα που παρέλειψαν να καταγγείλουν και να προσβάλλουν ως αντιπολίτευση, αλλά και ως διοίκηση, ενώ είχαν την ευκαιρία. Ποιος επωφελείται; Ασφαλώς αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην πλατεία του Άι Γιάννη, αγκαλιά με την ανομία και την παραβατικότητα. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους δημότες.

Η προχειρότητα, η αλαζονεία, η παραβίαση της νομιμότητας και η ασέβεια σε θεσμούς και διαδικασίες είναι καθημερινή πρακτική στον Δήμο μας. Και όλα αυτά με την ανοχή και τη στήριξη κάποιων, που στο παρασκήνιο έχουν συστήσει μία ιδιότυπη συμμαχία νομής της εξουσίας.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή παραμένει συνεπής και σταθερή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet