«Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»: Προτάσεις για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ στην περίοδο του κορωνοϊού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»: Προτάσεις για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ στην περίοδο του κορωνοϊού

«Επειδή το θέμα, όπως έχουμε πει, είναι πολύ κρίσιμο και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική, δεν θα απαντήσουμε στον δήμαρχο, ο οποίος, ενώ αρνείται τη συζήτηση και τη συνδρομή όλων των παρατάξεων που προσφέρθηκαν οικειοθελώς να το κάνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου, μας κατηγορεί κι από πάνω για αντιπολιτευτικό μένος, για σύγχυση, φτηνή μικροπολιτική κ.λπ.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκυεή», με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Οικονόμου, με αφορμή απάντηση του κ. Βασίλη Ζορμπά σε προηγούμενη ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, κάνει έκκληση να ακούσουν τις προτάσεις της και να προσπαθήσει ο Δήμος να τις εφαρμόσει για το καλό των πολιτών. Όπως σημειώνει, η διοίκηση του Δήμου προέχει αυτή την στιγμή να επεξεργαστεί και να διευκολύνει την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων της Πολιτείας και ιδιαίτερα να εξειδικεύσει αυτά που αφορούν στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, η παράταξη προτείνει:

  • Να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη της πολιτικής προστασίας του Δήμου με τη συμμετοχή των διευθυντών όλων των σούπερ μάρκετ της πόλης και του Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ.
  • Να οργανωθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία του delivery-take away, με ηλεκτρονικές ή και τηλεφωνικές αγορές- παραγγελίες.
  • Να αναρτηθεί όλη η διαδικασία στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον τοπικό ηλεκτρονικό Tύπο, καθώς και όλα τα τηλέφωνα των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.
  • Να ενημερωθούν επιπροσθέτως οι δημότες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και τηλεφωνικώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.(«πόσο θα βοηθούσαν οι εφαρμογές των Smart-Cities που δυστυχώς δεν υπάρχουν στο Δήμο μας», σημειώνει η παράταξη).
  • Να επιδιωχθεί η συνδρομή και εμπλοκή των τοπικών συλλόγων τόσο στην ενημέρωση, όσο και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
  • Να δοθούν κίνητρα στις τοπικές επιχειρήσεις ώστε να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα πρόσθετα οικονομικά βάρη που απορρέουν από την υποχρεωτική εφαρμογή των μέτρων της Πολιτείας που αφορούν στο ωράριο και στην υγιεινή.

Αυτό που χρειάζεται όμως περισσότερο, προσθέτει η «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» είναι η ατομική υπευθυνότητα στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και του κανόνα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και δευτερευόντως η οργάνωση και οι οδηγίες των αρμοδίων, που θα διευκολύνουν την υλοποίησή τους και θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet