Νέα Αρχή: Η κατάσταση στο 1ο ΓΕ.Λ. στη Νεαπόλεως είναι δείγμα αδιαφορίας και αυθαιρεσίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Αρχή: Η κατάσταση στο 1ο ΓΕ.Λ. στη Νεαπόλεως είναι δείγμα αδιαφορίας και αυθαιρεσίας

Με αφορμή το ζήτημα της προσβασιμότητας στο 1ο ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής η παράταξη Νέα Αρχή καλεί τη δημοτική αρχή να «ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα για τα σχολεία, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς». Ακόμη, σημειώνει ότι η κατάσταση στο σχολείο «είναι δείγμα αδιαφορίας και αυθαιρεσίας».

«Τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, είναι κατοχυρωμένα από την ισχύουσα Νομοθεσία, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται με την αρμόζουσα προσήλωση και υπευθυνότητα. Η προσαρμογή των δημοσίων κτηρίων στις ανάγκες πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων, είναι υποχρεωτική. Τα στοιχεία τους και η κατάστασή τους, καθώς και οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα τα καταστήσουν απολύτως προσβάσιμα, θα έπρεπε να έχουν καταγραφεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το έχει κάνει ο Δήμος για τα σχολεία; Ας απαντήσει ένας υπεύθυνος. Η προθεσμία έχει λήξει» αναφέρει η δημοτική αρχή και προσθέτει:

«Ο Δήμος μας αντί να τρέχει πίσω από τα γεγονότα, ας ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα για τα σχολεία, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς.

Η κατάσταση στο 1ο ΓΕ.Λ. στη Νεαπόλεως είναι δείγμα αδιαφορίας και αυθαιρεσίας. Στη χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Οικονόμου και της Ξανθής Κωτσάκου με την διεύθυνση του Σχολείου διατυπώθηκαν οι απόψεις της παράταξης Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή σε τεχνικά και λειτουργικά ζητήματα της προσβασιμότητας, για τα οποία, το σχολείο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων απαιτούν την άμεση λύση. Μετά από τόσα υπομνήματα και προτάσεις είναι απαράδεκτο να μένουν στις υποσχέσεις και να πανηγυρίζουν που “δέχτηκαν να το εξετάσουν” τώρα, μετά από τόσο καιρό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet