Νέα Αρχή: Οι προτάσεις μας για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής είναι στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Αρχή: Οι προτάσεις μας για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής είναι στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής

Με αφορμή την τελετή του αγιασμού και της θεμελίωσης του νέου δημαρχείου της Αγίας Παρασκευής, η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας παραθέτει τις προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργεί το δημαρχιακό μέγαρο.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει: «Μισό αιώνα σχεδόν μετά την απόκτηση του ακινήτου από τον αείμνηστο δήμαρχο Σωτήρη Κατσάρα και εννιά μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου, είχαμε χθες, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, την τελετή του αγιασμού και της θεμελίωσης του νέου δημαρχείου. 

»Με μεγάλη καθυστέρηση ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε τρία χρόνια περίπου θα αποκτήσει το δικό του σπίτι και θα απαλλαγεί από το βάρος των μισθωμάτων. Δεν είναι η ώρα να υπενθυμίσουμε για άλλη μία φορά τα λάθη που έγιναν, αλλά να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν. Για τους λόγους αυτούς το γεγονός δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς και μεγάλα λόγια, αλλά για άμεσες στοχευμένες ενέργειες που θα βελτιώσουν τον παλιό σχεδιασμό και το τελικό αποτέλεσμα.

»Όπως έχουμε πει πολλές φορές η πόλη μας χρειάζεται ένα δημαρχείο σύγχρονο, προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες της και στην ψηφιακή εποχή, φιλικό στο περιβάλλον και σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία 2010/31/ΕΕ.

»Αυτό σημαίνει ότι οι ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου πρέπει να καλύπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το νέο δημαρχείο να αποκτήσει “έξυπνα” συστήματα ενεργειακής διαχείρισης.

»Είναι θέματα που θα πρέπει να εξετάσει άμεσα η Περιφέρεια Αττικής, ως αναθέτουσα αρχή, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, τον οποίο ενημέρωσε ο Γιώργος Οικονόμου πρόσφατα.

»Οι προτάσεις μας είναι στη διάθεσή τους. Με τη δυνατή ομάδα των έμπειρων συμπολιτών μας μηχανικών και στελεχών της παράταξης, Στέφανο Νικήτα Σταματελόπουλο, Τίτο Σκουρτσή, Χρήστο Γούναρη, Βαγγέλη Καλακόνα και Λένα Λύτρα που ενημερώθηκαν πρόσφατα για όλα τα θέματα του νέου δημαρχείου και ιδιαίτερα αυτών που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του και θα συνδράμουμε με προτάσεις για να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο. Καλή αρχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet