Νέα Αρχή: Ορατός ο κίνδυνος να απορριφθεί η πρόταση της μείωσης των αντικειμενικών αξιών για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Αρχή: Ορατός ο κίνδυνος να απορριφθεί η πρόταση της μείωσης των αντικειμενικών αξιών για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος να απορριφθεί η πρόταση της μείωσης των αντικειμενικών αξιών για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, σε αντίθεση με άλλους Δήμους που υποβάλλουν τεκμηριωμένες προτάσεις» επισημαίνει η παράταξη Νέα Αρχή.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει:

«Σε Δημοτικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή Γιώργος Οικονόμου ενημέρωσε τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάγκη επανακαθορισμού και μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων του Δήμου μας με πολλαπλά οφέλη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μείωση 19 φόρων, τη δυνατότητα δικαιώματος σε προνοιακά επιδόματα για τους ιδιοκτήτες και άλλα πολλά.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν αρχικά επιφυλακτική, στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί ότι διαφωνεί διατυπώνοντας, προφανώς από παντελή άγνοια, ένα περίεργο σκεπτικό και αδιαφορώντας για τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που θα μειώνονταν για τους συνδημότες μας. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αυτός ο φόρος θα καταργηθεί, αλλά τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει γιατί δεν έχει ακίνητη περιουσία.

Ο καιρός γαρ εγγύς όμως, και, προφανώς, συνειδητοποιώντας την πραγματικότητα για την μείωση των αντικειμενικών αξιών, προχώρησε σε αναδίπλωση. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε τελικά ότι είναι προς όφελος του δημότη η μείωση των αντικειμενικών αξιών, δίνοντας παραδείγματα και επιχειρηματολογώντας εντελώς διαφορετικά από τότε που του είχαμε προτείνει την διαδικασία αυτή.

Ενώ όμως όπως προέκυψε και στην συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπρεπε να επανέλθει το θέμα με στοιχεία τεκμηρίωσης, λόγω λήξης της προθεσμίας, το ανέβασαν στην πλατφόρμα χωρίς στοιχεία. Είναι ορατός ο κίνδυνος, επομένως, να απορριφθεί η πρόταση της μείωσης των αντικειμενικών αξιών για τον Δήμο μας, σε αντίθεση με άλλους Δήμους που υποβάλλουν τεκμηριωμένες προτάσεις. Και τότε, μόνος υπεύθυνος θα είναι ο δήμαρχος που δεν γνωρίζει, ή που αντιλαμβάνεται… με καθυστέρηση.

Καλές οι δικαιολογίες και οι αναδιπλώσεις που ο δήμαρχος τις έχει αναγάγει σε επιστήμη, αλλά σε τόσο σημαντικά ζητήματα για την πόλη μας, χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet