Νίκη των Πολιτών: Αγία Παρασκευή – Ν. Σμύρνη – Ο κύκλος της βίας
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Αγία Παρασκευή – Ν. Σμύρνη – Ο κύκλος της βίας

Σε ανακοίνωση για πρόσφατα γεγονότα που «πυροδότησε» η αστυνομική βία στην πλατεία Ν. Σμύρνης, την περασμένη Κυριακή, προχώρησε η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο. Μάλιστα, η παράταξη συνδυάζει τα γεγονότα, με αντίστοιχα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα πριν λίγους μήνες στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Νίκη των Πολιτών αναφέρει:

Όταν πριν έναν χρόνο καταγγείλαμε την επέμβαση των ΜΑΤ που ήρθαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, μετά από επιστολή του δημάρχου Β. Ζορμπά στον υπουργό, κάποιοι -με πρώτο τον ίδιο- μιλούσαν για αναγκαίο μέτρο κατά του κορωνοϊού. Επεδίωξε, μάλιστα, με μια απροκάλυπτη δυσφήμιση των νέων και της πόλης, να δικαιολογήσει την επέμβαση.

Στον χρόνο που πέρασε, με την κόπωση που υπάρχει, οι συναθροίσεις στις πλατείες παρατηρούνται παντού, με κάποιους να τηρούν τα μέτρα και κάποιους όχι (και η κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής είναι γεμάτη κόσμο όλα τα Σαββατοκύριακα), όμως στο Χαλάνδρι, στα Πετράλωνα και στη Νέα Σμύρνη γίναμε μάρτυρες περιστατικών αστυνομικής βίας με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής».

Ο ξυλοδαρμός, μάλιστα, του νεαρού στη Νέα Σμύρνη, που καταγγέλθηκε ακόμη και από ενώσεις Αστυνομικών, δημιούργησε έναν οξυμένο κύκλο συγκρούσεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών πολιτών και ενός αστυνομικού.

Καταδικάζουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε απέναντι σε ενέργειες που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή.

Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο κύκλος της βίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet