Νίκη των Πολιτών: Απαράδεκτη απόφαση να κλείσει ο παιδικός σταθμός στην οδό Τρωάδος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Απαράδεκτη απόφαση να κλείσει ο παιδικός σταθμός στην οδό Τρωάδος

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει τον παιδικό σταθμό στην οδό Τρωάδος η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Γ. Σταθόπουλο.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει: «Αφού έχει κλείσει μέχρι στιγμής ένα ΚΕΠ και δύο Δημοτικά Iατρεία (και έχει αδρανοποιήσει το 3ο) ο Β. Ζορμπάς αιφνίδια και ακατανόητα κλείνει έναν παιδικό σταθμό του Δήμου μας.

Αυτήν την απόφαση πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών με τις ψήφους μόνο της παράταξης του και με πλήρη διαφωνία όλων των παρατάξεων και των συλλόγων.

Ο παιδικός σταθμός έχει δυναμικότητα 60 περίπου παιδιών, ξεκίνησε την λειτουργία του επί δημοτικής αρχής Αντ. Σιδέρη και η απόφαση Ζορμπά δεν ήταν γνωστή ούτε στους εργαζομένους. Η αιφνίδια αυτή ενέργεια να κλείσουν παιδικό σταθμό, με επίκληση ασυνέπεια και ασυνεννοησία με τον ιδιοκτήτη, δείχνει απόλυτη ανικανότητα και προκαλεί μεγάλη έκπληξη διότι δεν έχουν, ακόμη, ξεκινήσει οι αιτήσεις γονέων για φιλοξενία παιδιών τον επόμενο χρόνο. Έτσι, ουδείς γνωρίζει πόσα παιδιά θα χρειαστεί να φιλοξενήσουμε το 2022-23, δηλ. την πρώτη μετά το 2020 χρονιά χωρίς πανδημία.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή απόφαση της δημοτικής αρχής Ζορμπά, απόφαση που θα υποβαθμίσει τους παιδικούς σταθμούς με απρόβλεπτες συνέπειες.

Υ.Γ. 1: Η μελέτη που μας παρέδωσε ο κ. Ζορμπάς για οικοδόμηση νέου παιδικού σταθμού στα Πευκάκια είχε 17 σημαντικότατες ελλείψεις (ανυπαρξία μελέτης ΚΕΝΑΚ, ανυπαρξία τευχών υπολογισμών στα Η/Μ, ελλιπέστατη τεχνική περιγραφή κ.λπ.), σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας. Κάναμε πολύ δουλειά και έτσι ολοκληρώθηκαν και η μελέτη και η άδεια δόμησης (που ψευδώς ισχυρίζεται ότι υπήρχε) του παιδικού σταθμού. Με όλα έτοιμα, λοιπόν, από τη δημοτική μας αρχή έχουν περάσει τρία σχεδόν χρόνια δημαρχίας του και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το έργο. Σε κάθε περίπτωση η κατηγορία για αδιαφορία μάς είναι απολύτως ψευδής και κακοήθης.

Υ.Γ. 2: Οι παραληρηματικές του παρομοιώσεις για κάποιους παιδικούς σταθμούς ως καλύβες του Καραγκιόζη τον αφορούν προσωπικά. Ήταν αντιδήμαρχος ο ίδιος όταν έγιναν οι ενοικιάσεις των κτηρίων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet